LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Valtamedia on säälittävä

Valtamedialla on sama agenda kuin muilla puolueilla: pitää rajat auki. Siksi näet uutisia yksittäisestä surullisesta lapsesta Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla, koska "orange man bad" ei salli lasten tulla. Todellista journalismia olisi kertoa, että Yhdysvalloissa maahantuloon tarvitaan lupa. Laillisen prosessin kautta myös lapset pääsevät Yhdysvaltoihin. 

Suomessa on paljastunut lapsiin kohdistunut raiskaussuma. Ensin pahoitellaan tapahtunutta, sitten haukutaan perussuomalaiset. Sannikka & Ukkola oli surullista katseltavaa, kun juontajat ja muut vieraat kilpaa puhuivat Halla-ahon päälle, ja haukkuivat pystyyn. Hyi Jussi, hyi. Perussuomalaisena saa tottua roihuun, pelkkä läsnäolo riittää. Perussuomalaisten syyllistämisestä alkaa haalistua voima, vaikka sitä terästetään aina rasismisyytöksillä ja natsien olemassaolon muistutuksella. "Kansalaiset muistakaa, että emme voi laittaa rajoja kiinni, koska Suomessa on muutaman kymmenen henkilön aktiivinen ryhmä, joka kannattaa natsiaatetta." Supon mielestä natsijärjestö ei ole uhka Suomen poliittiselle järjestelmälle tai turvallisuudelle. Silti sen saamasta laajasta mediahuomiosta tuskin kukaan pystyy edes haaveilemaan, eihän se ole missään suhteessa järjestön kokoon tai sen toimintaan. Agendajournalismi tarvitsee sitä omaan propagandaansa. Kansallissosialistit olivat vasemmistolaisia, heistä tehtiin äärioikeistoa. Ku Klux Klan on demokraattien häpeätahra ja orjat Amerikassa vapautti oikeisto. Media on onnistunut luomaan vahvan mielikuvan, että asia olisi Yhdysvalloissakin ollut päinvastoin. 

Pystymmekö koskaan lopettamaan maailmasta julmuuden ja kärsimyksen? En pelkää Stalinia tai Hitleriä, heidät on kuopattu. Heidän aatteensa eivät pääse nousemaan, vaikka ympärillämme olisi pieniä marginaaliryhmiä, jotka kannattavat heidän ideologiaansa. Tässä vaiheessa aion sanoa, että vastustan natsismia. En ymmärrä, miksi kukaan täysipäinen kantaisi natsilippua kadulla.

Maailmassa on asioita, jotka eivät muutu. Ilman rajoja ei ole rakkautta. Tarvitsemme kuria ja järjestystä, jotta saamme pidettyä kaaoksen poissa. 


Takaisin perussuomalaisiin ja maahanmuuttoon. Perussuomalaiset ovat esittäneet, että meidän tulisi käännyttää turvapaikanhakijat rajalta. Turvallisesta maasta turvapaikanhakeminen on turvapaikkashoppailua - miksi edistäisimme sitä? Australian vesillä ei huku ihmisiä. Joskus asioihin on yksinkertaisia, vaikkakaan ei aukottomia ratkaisuja. Nämä koko Suomea järkyttäneet tapahtumat olisi voitu estää pelkästään rajalta käännyttämisellä. Vähintään meidän tulisi ottaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön, josta on yksi tie ulos: omaan kotiin. Vaihtoehtoisesti voisimme ottaa kaikki turvapaikanhakijat säilöön siksi aikaa, kunnes selvitämme keitä he ovat ja onko heillä laillisia oikeuksia jäädä maahamme. Mikään näistä kolmesta vaihtoehdosta ei muille puolueille käy, koska kaikki hakijat eivät ole rikollisia. Mitä sitten? Eiväthän kaikki lentokoneeseenkaan menijät aio kaapata konetta. Tällaista menettelyä kutsutaan normaaliksi turvatoimeksi, koska turvallisuus ensin. Suomalaisten turvallisuus ensin. 

Vihreä poliitikko "itki" Sannikka & Ukkolassa, että ei voi suostua näihin vaatimuksiin, koska ihmisoikeudet. Entä suomalaisten ihmisoikeudet? Tiedoksi, että Suomi ei voi taata miljardien ihmisten oikeuksia tällä pallolla. Joko teemme järkevää maahanmuuttopolitiikkaa tai emme tee. Molemmilla on pysyvät seuraukset, josta tulevat sukupolvet joko kiittävät tai kiroavat meidät. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (132 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Siinäpä se ongelma onkin, että sellaista ei taida suomen asioista löytää. Pitää yhdistellä eri tietolähteitä ja peilata niitä toisiaan vasten ja arvioida kuinka paljon minkäkin asenteellisuutta pitää korjata ja mihinkä suuntaan. Ulkomaan asioissa sentään joku Financial Times on vielä käyttökelpoinen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Laura Huhtasaari on hassu. Heti alussa hän sanoo että valtamedialla on sama agenda kuin muilla puolueilla. En tiennytkään, että Suomessa on sellainenkin puolue kuin valtamedia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #85

#85:
Tuo nyt on vain saivartelua. Pitäisi pystyä parempaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #86

Miksi tuhlata ruutia variksiin?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #116

#116:
Kovasti sinä kuitenkin yrität ja se tekee tuon kannanoton epäuskottavaksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #117

Huhtasaari siis menee metsään heti ensimmäisessä lauseessaan ja juuri se tekee hänet epäuskottavaksi. Mutta mitä muuta viideosamaisterilta voi odottakaan?

Tommi Rautio

Eräs köylilöläinen entinen kunnanvaltuutettu osasi julistaa asian niin jo monia vuosia sitten, että media eli toimittajat ovat samaa eliittiä kuin kaikki muut puolueet kuin PerusSuomalaiset.

Se oli tärkein syy miksi PerusSuomalaiset yleensäkin perustettiin vuonna 1996 eli koko Suomi oli yhtä ja samaa peetä, sosialidemokraattista sosialismia. Maata oli rakennettu valheella valheen päälle.

Sen vastavoimaksi, rehelliseksi kansallismieliseksi kokoavaksi voimaksi PerusSuomalaiset luotiin.

Ikävä kyllä se tosiasia on, että historia toistaa itseään - sillä joukkoomme soluttautui sosialisteja jotka mädättivät puolueen linjaa kansallismielisestä takaisin kansainvälismieliseen sosialistiseen linjaan. Heitä on enemmän kunnallistasolla kuin valtakunnantasolla.

Oikea media?

Oikea Media on todellakin olemassa. Se on yksi tutkivaa journalismia toteuttava verkkojulkaisu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #125

"Oikea Media on todellakin olemassa. Se on yksi tutkivaa journalismia toteuttava verkkojulkaisu."

Tiedevastaista roskaa puoltava valemedia lähinnä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #125

"Tutkivaa journalismia toteuttava verkkojulkaisu"! Johan vitsin murjaisit. Jos ravintolan nimi on Helmi, voit olla varma ettei se mikään Helmi ole.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vaikka en ole Lauran kannattajia, niin omituista on YLE: n käyttämä nimitys Meksikon karavaanista : siirtolaiset.

Yhdysvallat puhuu julkisesti ja avoimesti sanoin : laittomat maahanmuuttajat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Yhdysvallat puhuu julkisesti ja avoimesti sanoin : laittomat maahanmuuttajat."

ja vieläpä, että laittomien maahanmuuttajien raja-aidan aukoista tai yli tekemä läpimurto on invaasio.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Presidentti Tarja Halonen - viisas nainen ilmaisi, että perheiden yhdistämien on ydinasia saada nuoret yksinäiset perheistään erossa olevat miehet järjestykseen. Kulttuuri tulijoilla vaan on sellainen, että perheet pitävät nuoret äijät kurissa siten, johon mihin mikään muu yhteiskunta valvontamekanismeineen ei pysty.
Kauaksi on todellisuus PS:ltä kadonnut propagandan sijasta !

Laura Huhtasaari

Mutua, hatusta vedetty heitto. Ei ole mitään näyttöä. On eri asia, että toivoo jonkun asian olevan noin kuin että se on.

”Erilainen kulttuuri tai yhteiskunta eivät ole selityksiä maahanmuuttajien seksuaalirikoksiin, sanoo presidentti Tarja Halonen.” No, mistä tämä yliedustus sitten johtuu? Siitäkö, että kalliissa kototumisohjelmassa olemme unohtaneet kertoa:"Ei noin saa tehdä."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Erilainen kulttuuri tai yhteiskunta eivät ole selityksiä maahanmuuttajien seksuaalirikoksiin"

Kaikki puhe siitä että maahanmuuttajaväestö olisi erityisen altista raiskaamaan on kiihotusta kansanryhmää vastaan, tai, oikeastaan, koska maahanmuuttajat eivät ole mikään kansanryhmä, se on kiihotusta maahanmuuttajia kohtaan yleensä.

Pitäisi siis säätää laki jossa kriminalisoitaisiin maahanmuuttajataustaisia henkilöotä vastaan kohdistettu vihapuhe ja kiihotustoiminta.

Kriminaalia toimintaa ja tyttöjen vokottelua ja houkuttelua "syntiin" ja jopa näiden pikkutyttöjen väkivaltaista seksuaalista hyväksikäyttöä, myös raiskausta, harrastetaan kaikissa ihmisryhmissä, jopa uskonlahkoissa, katolisessa kirkossa, suomalaisessa luterilaisessa seurakunnassa ja jopa perussuomalaisen puolueen kannattajat ja jäsenet harrastavat sellaista toimintaa.

Kuten Tarja Halonen hyvin esitti, maahanmuuttajaryhmissä on enemmän yhteisön ulkopulella olevia miehiä, joilta puuttuu yhteisön kontrolli. Sen takia he ovat yliedustettuina näissä rikoksissa.

Kyllä näitä erilaisia tyhmien murrosikäisten tyttölasten rikollisia hyväksikäyttäjiä silti löytyy ihan kaikista piireistä ja kaikista yhteiskuntaluokista.

On häpeällistä että koko maahanmuuttajajoukko pyritään leimaamaan rikollisiksi näiden muutamien henkilöiden rikosten vuoksi, myös maahanmuuttajanaiset ja maahanmuuttajalapset, jotka eivät luonnollisista syistä ole tällaisiin rikoksiin taipuvaisia, eivätkä edes kykenisi sellaiseen, saavat tässä yhteydessä rikollisen leiman hekin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kannatan presidentti Halosen tekemää ehdotusta perheiden yhdistämisestä sillä tarkennuksella, että se tehdään suuntaneutraalisti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Mitähän tarkoittaa "suuntaneutraalisti" ? Sitäkö, että jos yksi palautetaan, koko porukka palautetaan ?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #52

Kaiketi sitä, että jos suurin osa perheestä on lähtömaassa, niin perheenyhdistäminen tapahtuu myös siellä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #52

Suuntaneutraalisuus toteutuu esimerkiksi siten, että jokaista maahamme saapuvaa yhdistettävää ihmistä kohdi perheenyhdistetään yksi ihminen toisaalle Suomesta. Tällöin nettoliikenne rajan yli on nolla.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Hyvä, että myönnetään että suurin osa turvapaikanhakijoista ovat miehiä ( lue nuoria ). Ja aivan oikein myönnetään, että muu yhteiskunta... ei tähän pysty. Mutta, mutta nämä nuoret äijät eivät luovu ahdistelemasta "prinsessojamme" vain siksi, että perhe on saatu tänne. Joku poliisipäällikkö oli suuressa viisaudessaan (lue tyhmyydessään) suorastaan yllyttänyt heitä tutustumaan "prinsessoihimme". Halonen on myös väärässä siinä, että muslimimiehet eivät muka hyväksy raiskauksia. Vääräuskoisten naisten raiskaaminen ei ole tässä kulttuurissa kielletty!

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Siis lisää sellaisia, jotka eivät edes halua sopeutua ? Tanskalainen dokumentti viime talvena (?) esitti miten imaamit tanskalaisten veronmaksajien rahoilla sabotoivat sopeutumista. Esim. tyttöjen silpomisessa ilmeisesti naiset ovat niitä innokkaimpia silpomisen kannattajia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eivät muslimimaista tulevat miehet mitään eläimiä ole, jotka aloittavat lasten raiskaukset heti, jos perheen silmä välttää. Olipas pöyristyttävän rasistinen kommentti Haloselta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"viisas nainen ilmaisi, että perheiden yhdistämien on ydinasia saada nuoret yksinäiset perheistään erossa olevat miehet järjestykseen."

Kunhan yhdistetään perheet omassa kulttuuriympäristössään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tarja Halosen vahvistamat lait ovat kaameita huttua mitä 1900 - luvulta löytyy ts. sinänsä kauniita ja idealistisia pykäliä mutta oikeassa maailmassa vaikea ymmärtää miten moiset menivät läpi "jokaisella rikollisella x on oikeus jos tassunsa Suomen kamaralle saa, niin ..."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mainitsepa yksi laki, jonka vuonna 2000 presidentiksi valittu Halonen on vahvistanut 1900-luvulla. Torpparivapautus? Keskioluen vapauttaminen?

Sampo Säteri

Tietty joku toimittajakin voisi katsoa ketä tahansa 10 vuotiasta tyttöä lähipiirissään miettiä ja mieslaumaa yksissä tuumin häntä raiskaamassa, ja sen jälkeen miettiä onko se hinta sopiva tästä unelmasta - ihan oikeasti.
Olisiko aika ajaa jos ei suomalaisen miehen tai naisen oikeuksia niin edes vaikka lasten?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ihmetyttää että "politisoitunut poliisi" sekä "vihervasemmistolainen valtamedia" ovat vieläpä näin eduskuntavaalien alla tuoneet julkisuuteen nämä Oulun rikosepäilyt.

Persujen levittämän valheellisen propagandan mukaan näin ei poliisi tai valtamedia Suomessa toimi - nehän (persujen mukaan) peittelevät kaikkea maahanmuuttoon liittyviä negatiivisia asioita.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Junes Lokka toi alunperin Oulun rikosepäillyt julkisuuteen. Ilman tätä ne ei välttämättä olisi koskaan tullut julki, Britanniassakin poliisi on pimetelly näitä groomin juttuja

Laura Huhtasaari

Ihanko tosi? Tähän on tultu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toteat: ”Ku Klux Klan on demokraattien häpeätahra ja orjat Amerikassa vapautti oikeisto.”

Höpöhöpö, molemmat väittämät on osoitettu vääriksi. Orja-asiasta muistaakseni kirjoitit joskus oman blogin ja varsin pian selvisi kuinka kyseessä oli yhden ex-proffan häröily. Ku Klux Klan -väittämäkin on osoitettu vääräksi.

https://www.google.com/amp/s/www.washingtonpost.co...

Historian kirjasi ovat aika erikoisia..

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#11: Jos luotamme wikipediaan ja miksipä emme luottaisi niin sieltä selviää muun muassa, että ”Klux Klan oli demokraattisen puolueen, maanviljelijäluokan ja valkoisen ylivallan ylläpitämistä kannattavien aseellinen siipi.”
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan

Yhdysvaltain senaatissa vaikutti vielä kymmenen vuotta sitten demokraatti Robert Byrd, joka kuului nuorena Ku Klux Klaniin. Vuonna 1964 hän yritti lykätä rotuerottelun kieltävän kansalaisoikeuslain voimaantuloa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/usa-n-pitkaaik...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, ko toteamus Wikipediassa liittyy KKK:n ensimmäiseen aaltoon ab 1860-70, jolloin demokraatit ja republikaanit sekä maailma oli aivan eri. KKK:n väkivaltaiset vaiheet ovat 2. maailmansodan jälkeen. Lue vähän alusta eteenpäin, niin kenties avautuu.

Yksi demokraatti juu, hänen roolinsa rotuerotteluasiassa on pieni.

Kyllä näitä luupäitä on ollut molemmilla.

Lopulta sitten päästään lähemmäs nykyaikaa:

”Näin ollen monet klaanit lasketaan nykyään äärioikeistolaisiksi, koska ne ovat omaksuneet monia piirteitä juuri skineiltä ja uusnatseilta.”

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #16

No ei tuo blogissa esitetty väite sitten ollutkaan väärä, vaikka itse niin esitit.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #22

Niin, se että Huhtasaari tuo esille KKK:n erityisesti vain demokraattien häpeätahrana jättää tietoisesti tai ymmärtämättömyyttään vähintään puolet pois koko asiasta yrittäen luoda kummallista mielikuvaa.

Kirsikanpoimintaa ja tarkoituksellista harhaanjohtamista. Kun sen tekee syyttäessään valtamediaa valeuutisoinnista yms, niin se on absurdia ja moraalitonta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #28

Kyllä tuo KKK on ollut lähinnä demokraattien projekti, kuten myös tästä lyhyestä videopätkästä selviää. https://m.youtube.com/watch?v=g_a7dQXilCo

Toki useita muitakin merkittäviä amerikkalaisia demokraattipoliitikkoja voitaisiin mainita, jotka olivat KKK:n jäseniä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #31

Entäs konfederaation lippu ja sen vaaliminen? Ihmiset vain tuppaavat vaihtamaan väriä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #31

Linkkasit sitten sen häröprofessori Swainin puheen Prager Universitystä, joka on oikeistopropagandaa levittävä kummallinen taho eikä nimestään huolimatta oikea yliopisto.

https://www.google.com/amp/s/www.theodysseyonline....

En jaksa enää kännykällä näpäyttää aiheeseen, joka vaatisi pitempiä tekstejä. Lisäksi kun täältä Huhtasaaren blogista on pääosin bännätty toisinajattelijat, niin keskustelu on jo kovin värittynyttä ja samanmielisiä. Jatkakaa muut bännein luodussa kuplassa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#13:
Niin, ja taisi se Abraham Lincolnkin olla republikaani.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #34

Aikana, jolloin republikaanipuolue ei ollut "oikeistoa" yhtään enempää kuin Ranskan republikaanit vuonna 1789 tai Espanjan republikaanit vuonna 1939.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kun ajatellaan rotujen- välistä tasa-arvoa ja kansalaisoikeuksia, mikä poliittinen puolue tulee mieleen?

Republikaanit? Vai demokraatit?

Useimmat ihmiset luultavasti sanoisivat että demokraatit. Mutta tämä vastaus on virheellinen.

Perustamisestaan lähtien vuonna 1829, Demokraattinen puolue on taistellut jokaista suurta kansalaisoikeuksia koskevaa aloitetta vastaan ja sillä on pitkä historia syrjinnästä. Demokraatti puolue puolusti orjuutta, aloitti Amerikan sisällissodan, vastusti jälleenrakennusta, perusti Ku Klux Klanin, määräsi rotuerottelun,
syyllistyi lynkkauksiin ja taisteli 1950- ja 1960-lukujen kansalaisoikeuslakeja vastaan.

Sen sijaan republikaanipuolue perustettiin vuonna 1854 orjuuden vastaiseksi puolueeksi. Sen tehtävänä oli lopettaa orjuuden leviäminen uusille läntisille alueille, päämääränä lakkauttaa orjuus kokonaan. Kuitenkin tämä pyrkimys sai merkittävän iskun korkeimmalta oikeudelta. Vuoden 1857 tapauksessa Dred Scott vastaan Sandford, tuomioistuin päätti, että orjat eivät ole kansalaisia; he ovat omaisuutta.

Seitsemän tuomaria, jotka äänestivät orjuuden puolesta; Kaikki demokraatteja.

Entä kaksi tuomaria, jotka olivat erimieltä?; Molemmat republikaaneja.

Orjuus kysymys ratkaistiin tietenkin viime kädessä verisellä sisällissodalla (1861 - 1865).

-Valtiotieteen professori Carol Swain-

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Klassinen reductio ad absurdum oli tämän mallinen dekonstruktio vaikka otsikosta, mjaa, säälittävä, tulee mieleen Metallican no remorse, aletaan puhua Metallican tämän kyseisen kappaleen tekstien nyansseista. Hyi röllit, hyi.

Itse aiheeseen juu media on säälittävä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Siinähän se häröprofessorin nimi jo tulikin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #21

Niko, ennenkuin alat itse tuohon hörhöilyyn, kannattaa pitää mölyt mahassa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Dred_Scott_vastaan_S...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Koraani-koulut olisivat ehkäisseet Oulun tapahtumia. Nuoret imaamin kurissa on takuulla varmin keino estää heidän ajautumisensa suomen kautta rikolliselle tielle.

Olen esittänyt usein koraania avuksi kotoutumiseen mutta kukaan ei ole älynny.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Tulee mieleen Suomessakin esitetty tanskalainen dokumentti imaamien propagandasta ja asenteista. Imaamit suorastaan sabotoivat sopeuttamista tanskalaiseen yhteiskuntaan.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jos Tarja Halosen sanoin tänne tulevat saavat aina perheen (ja ilmeisesti suvun, sekä omat kaupunginosat) mukaan, niin integraatio lienee vain haavetta ja sama kulttuurin harjoittaminen jatkuu kuin kotimaassa.

Lisäksi voimme nähdä jo mm. Briteistä, ettei se suvun länsäolo paljoa auta. Kyllä niitä grooming jengejä on sielläkin ja paljon onkin. Heidän kulttuurissa suhtaudutaan länsimaisiin naisiin ja tyttöihin alentavasti ja miesten asema on parempi kuin naisten. Tästä johtuu iso osa näistä teoista.

Toivottavati nämä Unelmoijat saisivat perustaa oman valtionsa, jonne voivat tuoda miljoonia muslimeita ja Afrikkalaisia tuomaan kaduille värinää.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Toivottavati nämä Unelmoijat saisivat perustaa oman valtionsa...".
Niitähän on jo paljon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

USA:ssa demokraatit taistelevat kaikin keinoin siirtolaisuuden edistämiseksi ja yksittäiset demarituomarit tekevät osavaltioissa päätöksiä jotka kumoavat hetkellisesti Trumpin laitonta siirtolaisuutta vastustavaa lainsäädäntöä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Perussuomalaiset ovat esittäneet, että meidän tulisi käännyttää turvapaikanhakijat rajalta."

Mutta eivät ole esittäneet miten kansainvaelluksen taakanjako tasataan ja millä miljardeilla se muiden unionin maiden välillä hoidetaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...miten kansainvaelluksen taakanjako tasataan...".
Miksi se pitäisi "tasata". Mikseivät pysy omassa maassaan rakentamassa sitä ? Tarvitaanhan sielläkin ihmisiä rakentamaan sitä yhteiskuntaa. (Afasia iski).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Miksi se pitäisi "tasata"."

Peliteoriassa sitä kutsutaan yhteistyöpeliksi ja tämän pelin jäseniä ovat tietenkin meidän unionimme jäsenvaltiot.

Unionin eteläisillä valtioilla on resurssit lujilla ja jos Suomi päättää että ei ota yhtään turvapaikanhakijaa, miten tämä hyvitetään muille unionin jäsenille?

Lisää miljardeja kreikkaan?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #64

Kuinka paljon sinä olisit ollut valmis maksamaan siitä, että useita kymmeniä suomalaisia naisia ja lapsia olisi jäänyt raiskaamatta? Miljardi ei välttämättä tunnu niin kovin suurelta summalta, varsinkin, kun se miljardi on palanut kustannuksiin täällä joka tapauksessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #98

"Kuinka paljon sinä olisit ollut valmis maksamaan siitä, että useita kymmeniä suomalaisia naisia ja lapsia olisi jäänyt raiskaamatta? Miljardi ei välttämättä tunnu niin kovin suurelta summalta, varsinkin, kun se miljardi on palanut kustannuksiin täällä joka tapauksessa."

Meillä ei oikein ole sitä miljardia millä maksaa.

Nythän me saadaan niitä miljardeja velaksi eikä ole mitenkään mahdotonta, että velkarahan saamisessa tarvitsee vastaanottaa turvapaikanhakijoita.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #103

Aikamoista kiristystähän tuo olisi, jos lainansaannin ehtona olisi tp-hakijoiden vastaanottaminen, mutta eiköhän sitten voitaisi leikata jostain menoja tai nostaa verotusta, jotta tuo miljardi saataisiin kasaan. Turvallisuus on kuitenkin valtion ydintehtävä, joten siihen täytyy löytyä rahaa tai muuten koko yhteiskuntasopimus kaatuu. En usko, että kovinkaan moni suomalainen vastustaisi leikkauksia tai veronkorotuksia, jos Oulun tai Turun kaltaisilta tapahtumilta sen ansiosta vältyttäisiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Jos kerran tp-hakijat jostain syystä on pakko (eikä edes ole) päästää EU:n alueelle, niin kyllä yksittäisen tp-hakijan vastaanottokustannukset ovat Suomessa huomattavan paljon isommat, kuin lähes missään muussa EU-maassa. Eli annetaan vaikka sama määrä rahaa EU:lle käytettäväksi taakanjakoon, kuin nyt käytämme tp-hakijoiden kustannuksiin. Jos näin olisi toimittu 2015, niin olisi säästytty hyvin monelta seksuaali- ja väkivaltarikokselta, joiden uhrina on ollut suomalainen. Jopa yksi terrori-isku olisi jäänyt tekemättä. Toki nuo samat rikokset olisivat voineet tapahtua muualla, mutta kyllä suomalaisten poliitikkojen ensisijainen tehtävä on huolehtia suomalaisten turvallisuudsta ja hyvinvoinnista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #119

Jos pitää valita suomalaisten ja muiden maiden asukkaiden turvallisuuden välillä, niin todellakin. En usko, että sinäkään tästä olet eri mieltä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #122

Itse asiassa olen, koska tuo premissi on sinun mielivaltaisesti asettama. Voidaanhan maahan pyrkivät vaikka ampua rajalla tai antaa paleltua pakkasessa. Ei mikään sano, ettei ole muita vaihtoehtoja kuin esittämäsi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #124

Tietenkin voi olla muitakin vaihtoehtoja. Tuo esittämäni vain oli sellainen, joka varmasti estäisi tp-hakijoiden tekemät väkivallanteot Suomessa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ilman valtamediaa olisi tuskin persujakaan. Teidän julkaisuja ei seuraa oikeastaan kukaan muu, kuin innokkaimmat kannattajat ja tahattoman huumorin etsijät.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Huhtasaari jatkaa valehtelua, tosin kreationisteilta ei mitään totuudellisuutta voi odottaakaan. Natsit edustivat äärioikeistoa koska ajoivat ainoastaan pääomaeliitin etua ja harjoittivat muutenkin niin oikeistolaista politiikkaa kuin mahdollista, ei siitä mihinkään pääse.

Yhdysvalloissa puolestaan nuo puolueiden ideologiat kääntyivät ympäri eräässä vaiheessa joten on täysin merkityksetöntä mitä esim. jotkut 1800-luvun demokraatit tekivät koska ne olivat täysin eri asia kuin nykyajan demokraatit.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ei edustanut, vaan oli antikapitalistinen. Ensi töikseen Hitler kielsi pörssikeinottelun, Kansallissosialismi ei tehnyt sitä virhettä kuten Stalin (tuotantolaitokset valtiolle), vaan sosialisoi tuotantolaitoksilta ja yritysmaailman voitot ankaran verotuksen muodossa. Muistuttaa Sosialidemokraatteja, löytyy aiheesta faktaa.

Se että tuollainen märkäkorva tulee opettamaan aikuisia, kuka oli kukin historiassa, saan lähinnä suut pielet leviämään naurusaarille (korviin).

Kerroppas viisas pissis, mitä on äärioikeisto? mikä sen ideologia on? kuka sen ideologian luojan nimi on? Jos pystyt selvittämään nämä, uskon sinua.

Muussa tapauksessa tuo aivopieru "äärioikeisto" ei ole muuta kuin vassarin nimienheittelyä.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

- mikä tahansa itsensä parlamenttisalin äärioikeaan laitaan positioinut puolue
- demokratian vastustaminen, totalitarismi, integralismi ja korporatismi
- Charles Maurras

Ole hyvä laiskassa itsemairittelussa rypevä Diletantti-Liisa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #74

Ettekö te Sosdemmit ole luiskahtanut sinne äärioikealle, mikäli sillä tarkoitetaan korporatismia siis äärikapitalismia (Globalismi).

Itse kannatan yhteiskuntaa joka on kaikille vähimmin haitallinen, eikä se mikään satujen paratiisi ole, koska ei minulla ole reseptiä millä luodaan paratiisi maanpäälle.

Mitä ääripäihin tulee, tolkullisempaa on seurata sivusta kun riitapukarit repivät toisensa kappaleiksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

"Se että tuollainen märkäkorva tulee opettamaan aikuisia, kuka oli kukin historiassa, saan lähinnä suut pielet leviämään naurusaarille (korviin).

Kerroppas viisas pissis, mitä on äärioikeisto? mikä sen ideologia on? kuka sen ideologian luojan nimi on? Jos pystyt selvittämään nämä, uskon sinua."

Nyt veditkin oikein ässän hihasta.
...hiljaiseksi vetää.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #78

No niin veti. Laineenkin kommentti oli täynnä virheellisyyksiä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Nazi_Germany

Lue vaikka osa " privatizaiton and business ties".

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jyrki Kasvi päätteli toisaalla Puheenvuorossa tämän maan väestön vanhenevan sellaista vauhtia, että ns. hyvinvointivaltio on enemmän kuin uhattuna.

Oma lisääntymisemme on nähty: syntyvyys luisuu nopeasti. Maahanmuutto on vaihtoehto, joka herättää tavattomia intohimoja, mutta heittämällä turvapaikanhakijat tyrmään ei suoriuduta 2020-luvun vanhustenhoidosta tai palveluyhteiskunnan pyörittämisestä yleensäkään.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sotket turvapaikkasysteemin ja työperäisen maahanmuuton. Tuollaista virhettä ei kukaan enää tee muuten kuin tahallaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Totta. Jossain vaiheessa suomalaisten on hyväksyttävä edes suomalaisten paluumuutto muista maista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Minusta Perussuomalaiset ovat löytäneet jyvän maahanmuutosta, nimittäin Liberaalit joutuvat nyt ensimmäistä kertaa keskustelmaan aiheesta vapaiden markkinoiden ehdoin.

Peukut sille.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Suomen turvallisuustilanne ja maahanmuutto ovat taatusti vaaliteemoja. Yhtä lukuunottamatta puolueet pitävät näitä teemoja esillä rakentavalla ja vastuullisella tavalla.

PS tekee pesäeroa orjuutta kannattaviin puolueisiin ja hyvä niin. Se vain enteilee heikkoa menestystä hallitusneuvotteluissa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Tässä blogissa tuli aika monta mm. USA:aan historiaan liittyvää virhettä. Niitä on onneksi kommenteissa korjattu. Onko näiden virheiden esittäminen tahallista vai tahatonta, sen tietää vain bogisti itse....
Mutta mitä valtamedialle pitäisi sitten tehdä kun se on niin säälittävää? Tuntuu kummalliselta että niin ne mitkä luetaan ”valtamediaksi” ovat persuja vastaan. Lopetetaanko valtamedia, ja vain myönteinen media sallitaan? Olis kiva tietää ennen persujen valtaannousua....

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko näiden virheiden esittäminen tahallista vai tahatonta, sen tietää vain bogisti itse....

Onko sillä merkitystä? Ei kumpikaan selitys ole blogistille kunniaksi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#40 ja #58: Perustelemattomat väitteet ja kirjoitusvirheet, jopa useaan kertaan toistuvat kirjoitusvirheet kuten bogisti, tuskin nekään ovet kenellekään kunniaksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #60

Oppimismielessä tiedustelen, mikä kirjoitusvirhe kommentissa #58 häiritsi? Siitä olemme nimittäin yksimielisiä, että kirjoitusvirheet ”ovet” saatanasta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #62

Kommentissa esiintyy sana bogisti, ja se tuskin tarkoittaa mitään vai tarkoittaako? Ovet on monikkomuoto ovi-sanalle, jos et sitä tiennyt.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #63

En tiedä tarkoittaako mitään, pitäisikö siinä mielestäsi olla kaksi g-kirjainta? En oikein näe miten ovi tai useampikaan selkeytti kommenttiasi #60. Kyse lienee korkeamman tason sarkasmista, jota en rajallisella ymmärrykselläni pysty tulkitsemaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #65

Harvemmin kai on syytä kirjoittaa sanoja jotka eivät tarkoita mitään.Jos tarkoitus oli kirjoittaa blogisti niin pieleen meni. Pahoittelen oman kommenttini vaikeaselkoisuutta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Ei tässä nyt pahoittelut lisää ymmärrystä. Selittäisit miluummin miten ovet liittyivät keskusteluun.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #68

miluummin? Taas uusi sana jota en tiedä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #70
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #71

Yleensä onneksi vain kun kanssakeskustelija ei halua ymmärtää.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #69

#66. "Harvemmin kai on syytä kirjoittaa sanoja jotka eivät tarkoita mitään.Jos tarkoitus oli kirjoittaa blogisti niin pieleen meni."

#69. "miluummin? Taas uusi sana jota en tiedä."

Kun Janhunen rupeaa näsäviisastelemaan, kannattaa itse edes yrittää kirjoittaa oikein. Jääkööt noiden kommenttien virheet kuitenkin korjaamatta, koska Huhtasaaren blogeissa ei "harjoiteta kielenhuoltamista".

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

>>Ku Klux Klan on demokraattien häpeätahra ja orjat Amerikassa vapautti oikeisto. <<

Oikein hyvä.

Tilanne ei vaan ole ollut enää aikoihin tuonkaltainen vaan on kääntynyt toisen maailmansodan jälkeen päälaelleen. Viimeistään 1960-luvun kansalaisoikeusliike oli jo leimallisesti demokraattien puoltama ja ajamakin.

Ainoastaan omasta edustaan kiinnostunutta KKK:n ja NRA:n takuumiehenä toimivaa vieraanvallan kanssa vehkeilevää ympäristötuholaista Trumpia ei todellakaan voi verrata sellaisiin vastuullisiin republikaanipoliitikkoihin kuten Lincoln.

Lincoln sai ansioistaan valtavan muistomerkin Washingtoniin. Mitäs Trumpille keksittäis - National Mall'iin ulkovessa?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Minusta on hyvä nähdä kun sosialisti avautuu, oletkin kunnostautunut melko usein ja leimaankin sinut Ateistien Trumpiksi, lennokkailla ja värittyneillä ulostuloilla.

Pitäisikö teille myös pystyttää stadiin patsas, kunniakkaasta vittuilusta?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ainoa äänestämäni vasemmistopuolueen ehdokas on ollut Martti Ahtisaari (kiitos ryhdikkään Nato-kantansa), joten ehkä löydät sen sosialistin Raamatusta - evankeliumithan sellaisesta kertovat!

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Pitää muuten lisätä, että USA:ssa orjat paitsi vapautti (tai ainakin tuon vapautuksen poliittisesti laittoi liikkeelle), niin niitä orjia myös piti nimenomaan poliittinen oikeisto.

Ei pidä kuvitella, että takavuosien demokraattinen puolue -tai nykyinenkään- olisi ollut vasemmistolainen.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Nyt kun olet ilmaantunut taas tänne, jos viitsit, kertoisitko, oletko River Helsingin toiminnassa tiiviistikin mukana ja mitä mieltä olet tuollaisesta menestysteologisesta menosta ja Howard Brownesta? Viittaan viimeiseen blogiini.

Laura Huhtasaari

Äitini oli aikoinaan adventisti, joten minulla on siellä ystäviä edelleen. Isäni on edelleen luterilainen, Lutherin opit ovat hyvin lähellä minua. Jouluna menemme luterilaiseen kirkkoon. En ole mitään kirkkoa vastaan, vaan kristillisyyden puolesta. Käyn useissa eri kirkoissa, varsinkin jos siellä on joku kiinnostava tapahtuma. Rodney Howard-Browne tuli Suomeen, ja menin kuuntelemaan häntä. Hän on muun muassa rukoillut Trumpin puolesta pitäen käsiä hänen päänsä päällä. Sain häneltä kirjan
"The Killing of Uncle Sam", jonka lukeminen on vieläkin kesken.

En ymmärrä kristittyjen "riitelyä" tai keskinäistä mollaamista. Erilaiset kirkot sopivat erilaisille ihmisille.

Minä en liittynyt mihinkään kirkkoon. Ehkä liityn joskus. En tiedä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kiitos vastauksesta. The Killing of Uncle Sam näkyi tuolla Tomi Lehdon sivuillakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Valtamedia on säälittävä"

Yleinen sanonta kuuluu, että "sääli on sairautta". Mutta sehän on samaa kuin "armo", eli suorastaan jumalallista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Huhtasaari ja Halla-aho elävät sellaisessa kuplassa jossa EU on jokin ongelma. Niinhän Soinikin, jonka käsialaa on sekä perussuomalaisten nousu että tuho, julisti: "Missä EU siellä ongelma". Sillä riitti noita näppäriä sutkauksia jotka mahtuivat hyvin otsikoiksi. Valtamedialla oli pitkään sellainen ongelma ettei se tajunnut katsoa mitä noiden sutkausten takana on vai onko mitään.

"Ennen eroäänestystä brexitin puhemiehet mainostivat Britannian säästävän viikossa 350 miljoonaa puntaa EU-maksuissa. Maksuista eroon pääseminen oli yksi eroa vaativien suurimmista perusteluista, sillä Britannia on ollut EU:n kolmanneksi suurin nettomaksaja Saksan ja Ranskan jälkeen. Tähän mennessä brexit ei ole kuitenkaan tuonut säästöjä vaan kuluja. CER laskee, että brexit maksaa Britannialle jo 500 miljoonaa puntaa eli 560 miljoonaa euroa viikossa. Lasku tulee talouskasvun vähenemisestä."

https://yle.fi/uutiset/3-10520501?fbclid=IwAR0ler9...

Huhtasaari oli väärässä. EU ei ole vitsi. Brexit on vitsi, tosin ei se taida brittejä niin paljon naurattaa kuin meitä. Mutta ei tämä meille ole niin lauranvakavaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lisäävätkö nämä joukkoraiskaukset suomalaisten naisten ja varsinkin lapsien turvallisuutta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En tiedä, mutta tässä ei liene ollut kyse joukkoraiskauksesta, vaan useiden kuukausien kestoisesta toistuvista teoista yksittäisten tekijöiden tekemänä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomen laissa ei ole missään joukkoraiskausten sallimista.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Mikään näistä kolmesta vaihtoehdosta ei muille puolueille käy, koska kaikki hakijat eivät ole rikollisia"

Eivät kaikki Odinin soturikaan kaikki ole rikollisia tai rasisteja, mutta silti niiden toiminta pitäisi vihervasemmiston mielestä lopettaa lakien ja ihmisoikeuksien vastaisesti.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Uskon että monet Odinin soturit eivät ole rikollisia tai edes rasisteja, mutta ei tee hyvää sillekään liikkeele kulkea Odinin takissa PVL:n marsseissa, niinkuin itsenäisyyspäivänä nähtiin. Se hiukka leimaa ryhmää vai mitä?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

”Kansalaiset muistakaa, että emme voi laittaa rajoja kiinni, koska Suomessa on muutaman kymmenen henkilön aktiivinen ryhmä, joka kannattaa natsiaatetta." Tämä oli kyllä melko typerä väite, kukas niin on sanonut:?

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Turvallisuus on hallinnon ydintehtävä. Ellei hallinto kykene turvaamaan kansalaistensa arkea, on sen väistyttävä ja annettava mahdollisuus kyvykkäämmille..

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mikäs kansalaisten turvallisuudessa on vikana?

Tilastojen mukaan on äärimmäisen turvallista. Toista se oli 80-luvulla jolloin murhattiin paljon enemmän. 20-luku vasta olikin epävakaavata aikaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tarvitseehan kaikenmaailman yliherkät "turvalliset tilat", ettei nyt vain altistu väärille mielipiteille, joten argumenttisi murhiin ei oikein nappaa, eikä osu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #73

Mitkä kumman yliherkät turvalliset tilat?

Turvallisuuden mittarit löytyvät tilastokeskuksesta ja olennainen mittari on se miten paljon tehdään murhia.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ruotsissa ainakin kansalaisten turvallisuuden tunne on kovasti heikentynyt ja Suomi seuraa perässä Ruotsia maahanmuuttopoliitikassa.

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/3803009/Ruotsiss...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #110

Tunteisiin ja ennakkoluuloihin vetoaminen ei muuta tosiasioita.

Tilastojen mukaan Suomi on turvallinen maa. Ei lähellekään yhtä turvaton kuin 80-luvulla.

Matti Simonaho

Ukrainan ja muiden maiden kriisen syy Euroopassa - ja niiden seuraamukset. : http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Pakolais- ja maahanmuutto -ongelmasta : http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=mielipit...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Jutussa on ehkä ydinasia otsikossa. Valtamedia on tosiaan säälittävässä tilassa. Miksi keskimääräinen toimittaja on ns. systeemin sopuli? Aiemmin lehtimiehet olivat edes juoppoja ja hiukan vapaa-ajattelijamaisia kirjailijan urasta haaveilevia, nopeasti liiviin ja sieltä pois uivia ammattilahnoja. Nyt he niin kovin haluavat valita nimenomaan vallanpitäjän liivit, miksi?

Luulen, että syy on pidentyneessä vapaapeitsijaksossa (freelancerointivaihe). Siinä idealismi ja yksilöllisyys karsiutuu, ja toimittaja alkaa tuottaa juuri sitä mitä käsketään. Toimituksen johto ja omistajataho taas käyttää kynäilijäarmeijaansa sihen ainoaan tarkoitukseen, mihin rahaa lehtiin kannattaa nykyään sijoittaa, eli mielipiteenmuokkaukseen. Ja ajoittain voidaan pistää YT:t päälle, jos porukka ei muuten pysy ruodussa.

Vasemmistolehdet ovat taas täysin nuupahtaneet, eivät ilmeisesti pysty maksamaan tarpeeksi? Valtamediamme on lisäksi DP -saastunut. Lähes kaikki esitetään USA:n demokraattipuolueen hengessä. Ilmeisesti itsenäisissä pikkupuljuissa ja republikaanipuolella ei käydä harjoittelemassa?

Mielestäni persujen roolina on olla pieni liekki pimeässä, järjen ja ehkä hiukan tunteenkin valo. Rauhallisesti vain omaa sanomaa julki. Joitain hengitystekniikoita kannattaisi opetella, ja rentoutumistekniikoita. Halla-aholle esim. äänenmuodostusta ja taichia, niin karismaa tulee esiintymisiin?

Jos muu ei auta, puristakoon muita nenästä ja sanokoon: PIIP! Muilla on nimittäin nauhoitteet päällä, ja niitä keloja on helppo sotkea. Mekaaninen ajattelu on aina heikkoa.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Niin. Suomi on lehdistönvapaustilastoissa 160 tilastoidun maan joukossa neljäs.

Esimerkiksi blogistin ihailema Unkari löytyy noin puolesta välistä listausta ja sellaisten kansanvallan suurmaiden, kuin Haiti, Botswana ja Dominikaaninen tasavalta takaa. Erityisen mielenkiintoista kirjoituksen loppuun linkkaamassani taulukossa on sananvapauden kehitys tietyissä maissa verrattuna vuoteen 2015.

Joten kyllä Suomessa saa sanoa, jos viestille kuulijoita ja yleisöä löytyy. Kaikille aatteille ja mielipiteille ei (onneksi) löydy.

https://www.globalis.fi/Tilastot/Lehdistoenvapaus

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tein oman huomion ja näen kommentoivien joukossa ammottavan aukon, joka on yleensä täytetty tietyillä "vakiokommentoijilla" ja tietyn suuntaisilla kommenteilla.

Heräsi kysymys onko kaikilla kaikki Ok vai onko vaan viikonloppu venähtänyt.

Vai ohjataanko blokin kommentointia ja keskustelun suuntaa valikoimalla ne keskustelijat joille on suotu oikeus antaa ns. "oikeita" kommentteja?

Kysynkin löytyykö arvon blogistilta tähän omaa teoriaa?

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Arvelisin, että blogistin sananvapauskäsitys kommenttiosiossa on lähempänä sitä Unkaria kuin Suomea... ;)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Onhan Suomessa lehdistö vapaa kirjoittamaan mistä vain ja Suomessa vallitsee sananvapaus. Ongelma taitaa olla siinä sisällössä mitkä on suosikkeja, inhokkeja jne.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen Vastaus kommenttiin #87

Juurikin näin. Suomen Uutiset kirjoittaa toisesta näkökulmasta kuin Hesari. Erona on vain se, että vain toinen on sitoutunut journalistin ohjeisiin. Se, kummalla on agenda, jäänee lukijan omien asenteiden ja arvojen varaan.

ja molemmilla on silti omat lukijansa. Enemmistö näyttää kuitenkin luottavan enemmän Hesarin linjaan. Toisin on esimerkiksi Unkarissa, jossa on vain se yksi totuus.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #93

Suomen uutiset muistaakseni julkaisi tässä taannoin Finlexistä journalismista ja noudattavan lainsäädäntöä. Ja kun muistetaan, että argumentin totuusarvo ei riipu sen esittäjästä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #100

Mitä ihmettä tarkoittaa ”julkaisi tässä taannoin Finlexistä journalismista ja noudattavan lainsäädäntöä”?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Kansallissosialismi ei ole poliittisesti vasemmistoa vaan oikeistoa. Se, että molemmissa aatteissa on sama sana, ei kerro vielä paljonkaan aatteiden juurista (kts. merihevonen vs hevonen).

En usko, että tämä kääntää kenenkään päätä, kun usko on kyse vahavasta uskosta mutta liimaan silti tutkija Jussi Jalosen tiivistelmän samasta aiheesta parin vuoden takaa.

"Kansallissosialismi" on nimityksenä peräisin saksalaisesta perinteestä, ja sen taustalla oli Otto von Bismarckin sosiaalipoliittinen ohjelma. Tätä kutsuttiin 1800-luvun lopulla "katederisosialismin" tai tutummin valtiososialismin nimellä, ja se oli olennainen osa silloisen konservatiivisen saksalaisen oikeiston ohjelmaa. Sen taustalla oli pyrkimys omavaraisuuteen ja yhteiskuntarauhaan sekä näkemys, että kansantalouden tulisi palvella valtiota ja poliittista status quota.
Bismarckin ja hänen takanaan olleen saksalaisen konservatiivisen oikeiston silloisena tavoitteena oli nimenomaan turvata olemassaolevat valtiorakenteet, talousjärjestys ja kansallinen yhtenäisyys, ja tässä sosiaalipoliittinen ohjelma oli käytännöllinen työkalu. Sen ajan sosialistit ja kommunistit, jotka edustivat vasemmistoa, puolestaan halusivat kumota olemassaolevan valtiovallan, pystyttää sen tilalle uudenlaisen järjestyksen, suorittaa taloudellisen uusjaon ja pitkällä tähtäimellä tehdä lopun kansakunnan käsitteestä.
Tuohon aikaan oli toki olemassa myös markkinaliberaalia porvaristoa, jota Weimarin Saksassa edusti Saksan Kansanpuolue. Sen kuuluisin jäsen oli Nobelin rauhanpalkinnon saanut Gustav Stresemann. Tämä ryhmittymä edusti samaa virtausta, joka meidän maassamme ilmeni Edistyspuolueen ja Risto Rytin politiikassa. Heidät miellettiin tuolloin lähinnä osaksi keskustaa, vaikka toki ei-sosialistisena ryhmittymänä heidät voi lukea myös keskustaoikeistolaiseksi poliittiseksi virtaukseksi.
Puoluekentälle saapuessaan natsit muovasivat saksalaisten konservatiivien perinteisestä valtiososialistisesta politiikasta oman versionsa, jolle he antoivat luontevasti nimen kansallissosialismi. NSDAP oli omanlaisensa populistipuolue, joten heille kansa, "volk", oli olennaisempi käsite kuin maa tai valtio. Kaikki aikalaiset tunnistivat natsien lähtökohdat, ja ymmärsivät sen osaksi konservatiivisen oikeiston toteuttaman sosiaalipolitiikan jatkumoa.
Nimenomaan jatkamalla Bismarckin sosiaalipoliittisia perinteitä natsit ottivat paikkansa saksalaisen puoluekentän oikealla laidalla. Kukaan ei pitänyt natseja vasemmistolaisina, ja valtiopäivillä kansallissosialistisen puolueen edustajat myös istutettiin sinne oikealle puolen salia.
Vastaavalla tavalla Suomessa silloinen Akateeminen Karjala-Seura otti 1930-luvulla tavoitteekseen "valtiososialismin" järjestelmänä. Myös AKS oli leimallisen kansallismielinen ja oikeistolainen.
Ei kukaan poliittista historiaa tunteva kuvittele, että oikeiston määrittävä ominaisuus olisi ollut kautta aikain markkinatalous tai liberalismi."

Ihanaa sunnuntaita kaikille.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jalonen eksyy, nimittäin Deutschnationale Volkspartei, DNVP oli kansalliskonservatiivinen ja kansallismielinen Keisarikunnan kannattaja ja oikeistolainen.

"Vuonna 1931 DNVP, NSDAP ja Stahlhelm-järjestö muodostivat epävakaan liiton Hartzburger Front nimellä. DNVP:n tavoitteena oli päästä kontrolloimaan ja suitsimaan kansallissosialisteja, mutta kävikin toisinpäin ja DNVP ajautui itse apupuolueen asemaan.
Hieman myöhemmin heidät pakotettiin liittymään kansallissosialistiseen puolueeseen tai siirtymään sivuun politiikasta kokonaan. DNVP:n toiminta loppui vuonna 1933." -Wiki-

Ja keskustalainen Deutsche Zentrumspartei oli oikeistokatolilainen puolue joka oli Saksan keisarikunnan ja Weimarin tasavallan tärkeimmistä puolueista.

Molemmat puoleet vastustivat NSDAP Natsipuoluetta (kansallissosialismi).

Joten yhdistäminen kansallismieliset puolueet Natsismiin on suorastaan absurdia.

Jep, Hyvää Sunnuntaita.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Niin, miten tämä liittyy yhtään mihinkään, mitä sanoin? Jos tämä vastaus on olevinaan kommentti mainintaani markkinaliberaalia oikeistoa edustaneesta Saksan kansanpuolueesta, niin se oli viittaus Deutsche Volkspartein (DVP) toimintaan. Ei siis DNVP:n.

Lisäksi, en tiedä, onko luetun ymmärryksessäsi jotain vikaa, koska samassa viestissäsi mainitset ensin Harzburgin rintaman, jossa DNVP toimi yhteistyössä natsien kanssa oikeistolaisessa rintamassa, ja sen jälkeen selität, että kansallismielisten puolueiden, kuten DNVP:n, yhdistäminen natsismiin on absurdia. Absurdia, koska ne toimivat poliittisessa yhteistyössä Weimarin tasavallan tuhoamiseksi?

Zentrumista en sanonut yllä lainatussa kommentissani mitään. Kyllä minä tiedän, että se oli katolilainen puolue.

Tämä on taas niitä hetkiä, jolloin voisin kai käyttää ainakin paremminkin, mutta tulipahan nyt vastailtua. Ja tiedoksi, että tuo Peltosen siteeraama kommentti oli alun alkaen muistini mukaan kirjoitettu jollekulle tättähäärä libertaristille, jonka mielestä natsit olivat vasemmistoa, koska puolueen nimessä esiintyi sana "sosialismi". Tyyppi ei tiennyt, miten käsitettä "sosialismi" on aikoinaan Saksan politiikassa käytetty.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #106

Kansallissosialismi oli vasemmistolaista, se että joitain oikeistolaisia liittyi natsipuolueeseen ei tee siitä oikeistolaista tai mitä liittolaisia heillä oli.

http://avalon.law.yale.edu/imt/1708-ps.asp

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #113

Jos viittaat kapitalismikritiikkiin niin Otto Glagaun kirjoitukset perustuvat käsitykseen siitä, että "globaali/juutalaispääoma" on kansakuntaa riistävää toisin kuin kansakuntaa eheyttävä saksalainen pääoma.
Samoin Edouard Stadlerin "saksalainen sosialismi" oli pyrkimys saada elinkeinoelämä eli teollisuuden isot tekijät tukemaan tätä aatetta, jotta marxilaiset eivät pääsisi valtaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #114

Natsiliike tavoitteli alkumetreillään korporatismia, mutta muutti sen suunnitelmataloudeksi. Hitler puheissaan viitasi juutalaispääomaan, mutta myös kansainväliseen pääomaan, tuloksena oli pörrsikeinottelun osittainen kielto, jos se ei hyödyttänyt Puoluetta.

"Still more saw the ultimate promise of collectivism in the Nazi movement. During the 1920s, W.E.B. Du Bois, prominent black historical figure and devoted communist, became so fascinated with Nazism that he decorated the magazine he edited with swastikas. This love affair was not a one-night stand, either. As late as 1936, Du Bois remarked that “Germany today is, next to Russia, the greatest exemplar of Marxian socialism in the world.”
https://www.frontpagemag.com/fpm/49650/intellectua...

v.1930 vaaleissa äänet menivät: kommunistit (13,8 %) ja natsit (19,2 %). Kommunistit, Kansallisosialisti ja Sosiaalidemokraatit olivat kilpailevia agendoja ja kaksi ensimmäistä olivat Sosdemmejä vastaan. Hitler sanoi: Kommunistista saat Kansallissosialistin, mutta Sosiaalidemokraateista et koskaan.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #118

Kts. sotatalous.

Mein Kampfista löytyy ihan selkokielellä mitä mieltä Hitler oli marxismista. Annan vinkin Karl Marx oli juutalainen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Millähän Laura H hoitaisi huoltosuhteen muutoksen, kun ei riitä enää suomalaisia, jotka häntä vanhuksena hoitaisivat?

Hänen mieleisiään ulkomaaalaisia halpatyöläisiä maailmalta shoppailemalla?

Ilkka Huotari

Valtamedia valehteli Halla-ahosta suut ja silmät täyteen:

"Oikaisu: Jussi Halla-aho ei ollut mukana itsenäisyyspäivän natsilippukulkueessa"
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ma...

Tällainen ei ollut mikään vahinko.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tietenkään ollut vahinko. Päätoimittaja ei mitään parempaa tiedäkään, kuin oikaisun julkaiseminen. Siitä hänelle tulee hyvä mieli ja toimitukselle kiitoksia ja kehuja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kun perussuomalaiset esittävät näin raskaita rasistisia syytöksiä suomen maahanmuuttataustaista väestöä kphtaan, tulisi muistaa myös se että perussuomalaisen puolueen entinen puheenjohtaja on juuri ollut kätäjillä syytettynä seksuaalisesta ahdistelusta. Muistaakseni hänet on myös tuomittu. Myös perussuomalaisten työmies Putkonen on saanut rangaistuksen samasta aiheesta.

Joten taitaa olla niin että pata kattilaa soimaa.

anita frisk

"Millähän Laura H hoitaisi huoltosuhteen muutoksen, kun ei riitä enää suomalaisia, jotka häntä vanhuksena hoitaisivat" kyselee eräs kommentoija. Hänelle esittäisin puolestani muutaman kysymyksen:

1. Montako esim. vv. 1990-2018 tullutta maahanmuuttajaa työskentelee nykyisin vanhustenhoidossa? Humanitäärisistä? Luku prosenteissa, kiitos.

2. Onko kommentoija tietoinen siitä biologisesta tosiasiasta, että myös jokaikinen maahanmuuttaja vanhenee, ja ihan samaan tahtiin kuin kantaväestökin?

3. Kuka hoitaa nämä maahanmuuttaneet vanhukset? Onko ratkaisu se, että otetaan taas lisää maahanmuuttajia? Kuka takaa sen, että he haluavat tulla maahan nimenomaan hoitamaan vanhuksia? Tietyissä kulttuureissa lapset ja muu suku hoitaa vanhukset, mutta kun on asuttu hyvinvointivaltiossa ja totuttu sen palveluihin, on aivan turha kuvitella että sama käytäntö täällä jatkuu. Sen todistaa työllistymättömien maahanmuuttajanaisten into laittaa lapsensa (heille) maksuttomaan päivähoitoon - lähtömaassa kun ei tällaista luksusta ollut.

Huoltosuhde on nykyään kovin rakas sana, jolla perustellaan maahanmuuttoa ja pelotellaan suomalaisia, mutta unohdetaan aina mainita, että niitä huoltosuhteita on kaksi: väestöllinen ja taloudellinen. Ja se taloudellinen huoltosuhde on nyky-Suomessa aika lailla miinusmerkkinen. Väestöllisessä kannattaisi laittaa laatu määrän edelle, jolloin se taloudellinenkin nousisi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Meidän niin YLE:n kuin MTV:n "revolverihaastattelijat" ovat ilman revolveria- ja kevyttä kamaa ml. Sannikat ja Ukkolat tai Päivärinnat.

Jos meillä olisi edes lähimainkaan sellaisia politiikan ja asiansa osaavia kuin Arto Tuominen, Hannu Karpo, Leif Salmen tai Hannu Taanila haastattelemassa, housut olisi märkinä monella haastateltavalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset