*

LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 26 min 59 s sitten

Upseerit pettyivät Hesariin – Boikotti: ”Tilauksesi on nyt lopetettu”

39 min 33 s ago

Puolustusvoimien työntekijöitä on sanonut irti Helsingin Sanomien tilauksia kohujutun julkaisun jälkeen. Ainakin kolme upseeria kertoo päätöksestään somessa. Lehdelle oli vuodettu Puolustusvoimien salaisia asiakirjoja.

Johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatikenraali Mikko Heiskanen julkaisi kuvan päätöksestään ja mainitsi, että ”asiallisesti surkea juttu sotilastiedustelusta salassa pidettävän materiaalin julkaisuineen ja näiden toimituksellinen perustelu ajoivat tähän”.

Tutkija tietovuotojupakasta: ”Ei tätä voi haudata punaisten leimojen taakse”

1 tunti 23 min ago

Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus ovat hyväksyttäviä perusteita rajoittaa sananvapautta. Mutta paljastiko Helsingin Sanomat lauantaina jotakin turvallisuutta vaarantavaa, siihen ei oikein usko Ilmavoimissakin työskennellyt Jyväskylän yliopiston viestinnän laitoksen tutkimuskoordinaattori Heikki Kuutti.

Hän katsoo, että kohutun Tikkakosken signaalitiedustelua koskevan artikkelin julkaisu toteutti ennen muuta journalismin tehtävää valvoa ja arvioida viranomaistoimintaa. Nyt luupin alla oli viranomaisista Puolustusvoimat.

Toimittaja yritti tuhota tiedot vasaralla – Kiintolevy voi kestää murskaamisen

1 tunti 51 min ago

Tietojen hävittäminen kiintolevyltä on noussut keskusteluun Helsingin Sanomien (HS) kohujutun takia. Kiintolevy kestää melkoisia vastoinkäymisiä, ennen kuin sen data on lukukelvotonta, kertoo Tivi.

Keskustassa vielä ”tarve jutella” alkoholista – Sipiläkin mukaan ylimääräiseen kokoukseen

3 tuntia 52 min ago

Keskustan kansanedustajat kokoontuvat vielä ylimääräiseen kokoukseen pian alkoholiäänestyksen jälkeen.

Lopullinen äänestys alkoholilain kokonaisuudistuksesta on tiistaina, mutta tärkeä äänestys prosenttirajan korotuksesta oli jo perjantaina. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli keskustalle vaikean äänestyksen aikaan huippukokouksen takia Brysselissä.

Tutkija oudoksuu Sauli Niinistön reaktiota tietovuotoon: ”Karkeasti ylimitoitettu ja epätavallinen”

4 tuntia 55 min ago

Tutkija ihmettelee presidentti Sauli Niinistön reaktiota Helsingin Sanomien (HS) jutusta nousseessa tietovuotokohussa, kertoo Kauppalehti. Tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma katsoo, että Niinistön on nyt otettava kantaa sananvapauteen.

Paavo Arhinmäki HS:n tietovuodosta: ”Yritetäänkö lehdistöä pelotella hiljaiseksi?”

6 tuntia 21 s ago

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki katsoo, että Helsingin Sanomien julkaisemissa tiedoissa Puolustusvoimien salaisista tiedusteluasiakirjoista ”ei tainnut olla olla aikuisten oikeasti mitään sellaista, mikä todellisuudessa oli huippusalaista”.

–Kymmenen vuotta vanhoja asiakirjoja, Arhinmäki kuittaa Facebook-päivityksessään.

Kansanedustaja: ”Tuliko Hesarista varoittava esimerkki?”

7 tuntia 12 s ago

Kansanedustaja Matti Torvinen (sin.) pohtii blogissaan, kuinka tärkeä Suomessa on saada voimaan lakikokonaisuus, joka suojelee yhteiskuntaa ja sen toiminnasta kertovia journalisteja. Torvinen kuuluu parlamentaariseen siviili- ja sotilastiedustelulakia valvovaan komiteaan.

Taustalla on Helsingin Sanomien jutusta noussut tiedustelukohu. Lehdelle oli vuodettu salaisia asiakirjoja, ja poliisi teki kotietsinnän jutun toisen kirjoittajan kotiin.

Tuloslista karua katseltavaa, suomalainen mäkihyppy vajoaa

7 tuntia 4 min ago

Maastohiihdossa ja yhdistetyssä suomalaisilla on Pyeongchangin olympialaisissa mitaliodotuksia, mutta mäkihypyssä mitalit ovat valovuosien päässä. Suurempi jännitys kohdistuu siihen, pääseekö yksikään suomalainen mäkimies olympialaisissa toiselle kierrokselle.

Viime viikonloppuna mäkikotkat mittelivät maailmancupin pisteistä Sveitsin Engelbergissä. Lauantaina suomalaisista leiskautteli siivun vain Antti Aalto, joka oli 32:s, eikä päässyt toiselle kierrokselle. Sunnuntaina Aalto oli 30:s, Eetu Nousiainen 43:s ja Andreas Alamommo 49:s.

HS:n tiedusteluvuoto – Liittojohtaja: ”Poliisi yrittää murtaa lähdesuojan”

7 tuntia 38 min ago

Suomen laki turvaa yhteiskunnallisesti olennaisen tiedon julkitulon, ja toimittajalla on lain mukaan oikeus suojata lähteitään ja olla paljastamatta vuotajia, painottaa Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Liiton lähettämässä tiedotteessa muistutetaan, että yhteiskunnallisesti merkittävän tiedon julkistaminen on toimittajan ammatillinen velvollisuus.

–Kansalaisilla on oikeus tietää myös tiedusteluasioista, toteaa Aho viitaten Helsingin Sanomien viikonloppuna julkaisemaan artikkeliin Puolustusvoimien Tikkakoskella harjoittamaan tiedustelutoimintaan.

Tietovuoto: Päivi Räsänen vaatii puolustusministeriltä pikaista selvitystä – Poliitikot huolestuivat toimittajan tietokoneesta

7 tuntia 58 min ago

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) katsoo, että puolustusministerin olisi syytä informoida eduskunnan puolustusvaliokuntaa puolustusvoimiin kytkeytyvästä tietovuodosta vielä ennen joulua.

KRP: HS-toimittajan koti ratsattiin kiireellisesti – kellarista takavarikoitiin palanut tietokone

9 tuntia 22 min ago

Keskusrikospoliisi vahvistaa tiedotteessaan tehneensä kotietsinnän vuototietoja artikkelissaan käyttäneen toimittajan asuntoon. Krp:n mukaan ”erityinen kotietsintä” tehtiin kiireellisesti mahdollisen todistusaineiston turvaamiseksi.

Oppositio virittää vastarintaa IV-oluelle – Pekka Puska tyhjentää ilmat: ”Päätös on tehty”

9 tuntia 26 min ago

Vääntö kaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttirajasta on nyt ohi ja pulinat pois, sanoo kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Pekka Puska (kesk.).

–Minun osaltani asia on nyt loppuun käsitelty, enkä tule tästä enää puhumaan.

–Se meni minusta vastoin keskustan periaatteita ja hallitusohjelman tavoitteita. Mutta äänestys on tehty ja pulinat pois. Terveystyö jatkuu muualla, sanoo 5,5 prosentin rajaa vastustanut Puska Uudelle Suomelle.

KL: Suomalaismies omisti 55 000 bitcoinia – ”Olisin Suomen rikkaimpia, jos…”

11 tuntia 6 min ago

”Lähellä miljardia euroa. Olisin Suomen rikkaimpien ihmisten kärkipäässä, jos olisin säilyttänyt ne”. Näin laskeskelee virtuaalivaluutta bitcoinin alkuperäiskehittäjiin lukeutuva suomalainen Martti Malmi omaisuutta, joka hänellä oli parhaimmillaan hallussaan 55 000 bitcoinin muodossa – jos valuutan arvo olisi tuolloin ollut nykyisellä tasolla.

Professori MTV:llä: Kyseenalaista – Miten HS osaa arvioida salaisten tietojen vaikutusta Suomen turvallisuuteen?

11 tuntia 54 min ago

Aalto-ylipiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll katsoo Helsingin Sanomien harkintakyvyn pettäneen tietovuotoa hyväksi käyttäneen jutun julkaisussa.

”Todella poikkeuksellinen toimenpide” – Poliisi teki kotietsinnän toimittajan kotiin

13 tuntia 54 min ago

Entinen sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) katsoo, että toimittajan kotiin tehty kotietsintä on hyvin poikkeuksellinen toimenpide ja kertoo vakavien seurausten mahdollisuudesta. Räsänen arvioi Helsingin Sanomien tiedustelukohua MTV:n aamutelevisiossa.

Timo Soini: ”Josko sittenkin vielä eduskuntaan tai Eurooppaan”

17.12.2017 19:20

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) kertoo harkitsevansa vielä uudelleen politiikasta luopumista.

– Minun oli jo tarkoitus lopettaa aktiivipolitiikka tähän kauteen. Lupaan nyt harkita, josko sittenkin vielä 2019 eduskuntaan tai Eurooppaan. Antakaa aikaa. Tarvitsen sitä, hän kirjoittaa blogissaan, jossa kertoo ajatuksiaan Sinisen tulevaisuuden ensimmäisestä puoluekokouksesta.

Soinin mukaan tunnelma puoluekokouksessa oli hyvä.

Enni Rukajärvi, Eero Hirvonen ja Matti Heikkinen, näyttö mitalikunnosta

17.12.2017 19:08

Suomi tavoittelee Pyeongchangin talviolympiakisoista ensi helmikuussa seitsemää mitalia. Tavoite on realistinen, mutta edellyttää, että henkilökohtaisissa kilpailuissa valtaosan olympiatoivoista pitäisi onnistua.

Sotshissa 2014 lumilautailun slopestylessa olympiahopeaa ottanut Enni Rukajärvi antoi näytön kunnostaan laskemalla kolmanneksi Breckenridgellä Coloradossa Dew Tourin kilpailussa. Voiton lajin eliitin kutsukilpailussa, jossa Rukajärvi oli mukana ainoana suomalaisena, vei Kanadan Spencer O’Brien. Yhdysvaltojen Jamie Anderson, joka Sotshissa voitti kultaa, oli toinen.

Venäjä näytti Leijonille, missä korkein olympiataso menee

17.12.2017 18:47

Venäjä voitti Izvestija-turnauksen perinteitä kunnioittavan Moskovan EHT-turnauksen päätösottelussa Suomen 3-0. Sergei Andronov ja Maksim Shalunov maalasivat Venäjän ensimmäisessä erässä 2-0 -johtoon. Valeri Nitshushkin maalasi kolmannessa erässä tyhjiin.

Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin. Venäjä hallitsi peliä selvähkösti ja osui kolmesti tolppaan. Suomalaisista kiekon sai häkkiin Teemu Hartikainen, mutta toisen erän päätössummeri oli jo ehtinyt soida.

Vaatimus Juha Sipilän hallitukselle aktiivimallista luopumisesta: ”Kuvastaa liiankin hyvin jääkylmää ja epäinhimillistä linjaa”

17.12.2017 18:45

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii hallitusta vetämään esityksensä työttömyysturvan aktiivimallista pois eduskunnasta ennen sen ratkaisevaa käsittelyä. 

–Kymmenet tuhannet suomalaiset työttömät joutuvat kärsimään rajusti, jos työttömyysturvan aktiivimalli tulee voimaan. Pienituloiselle muutaman kympin menetys kuukaudessa on todella iso raha, vaikka ei kenties ministerin lompakossa juuri tunnukaan. Malli kuvastaa liiankin hyvin hallituksen jääkylmää ja epäinhimillistä linjaa, eduskuntaryhmä toteaa tiedotteessaan.

”Hämmästyttävää, miten vähän tiedustelusta on julkisesti keskusteltu - Suomen ei pidä ottaa askeltakaan tuolla polulla”

17.12.2017 18:30

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto linjaa, että kun tiedustelulainsäädäntöä uusitaan Suomessa, oikeusturvakysymykset ovat keskeisiä.

–Olisi hyvä erottaa siviilitiedustelua ja sotilastiedustelua koskeva lainsäädäntö jo tässä vaiheessa, ja käsitellä niitä kokonaan erikseen, hän kirjoittaa blogissaan.

Haaviston kannanotto liittyy Helsingin Sanomien kohua nostattaneeseen sotilastiedustelua koskeneeseen artikkeliin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset