LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Argumentaatio

Kiina ja metsien hakkuut ilmastotekona? Huonoja ilmastoargumentteja.

Huomenna, tai siis tänään, käyn ilmastotapahtumassa. Katsoin eilisen vaalitentin ja tweettailin. Jos jokin minua ärsyttää, niin huonot argumentit, ja tässä on pari ilmastojuttua mihin en ole nähnyt muiden ottavan kantaa.

Halla-aho aloittaa vaatimalla suhteellisuudentajua ja puhuu Suomen pienestä mittaluokasta. Hän kertoo myös että Suomi on tehnyt enemmän kuin muut, joten ei pitäisi vaatia enempää.

Tämä on huono argumentti, koska meillä on edessä maailmanlaajuinen katastrofi. Ei voi ajatella niin että "noku tuo ei nii ei mekään".

Onko netti jo pilannut käytöstapamme?

Ihmisten uhkailu, vähättely, pilkka ja rumat sanat ovat tulleet kaikille suomalaisille tutuksi netistä, nimenomaan netin “yleisönosastolta”, eli keskustelupalstoilta ja blogeista. Ennen tällainen kielenkäyttö painettuna oli harvinaisempaa, sitä tuskin esiintyi muuten kuin joidenkin kansanomaista kieltä käyttävien kirjailijoiden tuotoksissa.

Naisten ylivaltaa pelättiin jo 1800-luvulla

Kandityötäni varten lueskelin Tampereen yliopistolta historian laitokselta valmistuneen Maarit Ainaksen gradutyötä Lait ja ihanteet tasa-arvon esteenä - John Stuart Millin the Subjection of Women- teoksesta käyty keskustelu naisten asemasta 1860-luvun Iso-Britanniassa.

Silmääni pisti 1800-lukulaisten John Stuart Mill kommentaattorien eräs argumentti erityisesti. Tuli tuttu fiilis. Kommentaattorit olivat huolissaan, että Mill teoksellaan ja naisasia-aktivismillaan olisi ajamassa naisten ylivaltaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä