LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Arhinmäki

Kotiyleisön kosiskelua ja nollatutkimuksia

Kuuminkin kesä päättyy joskus ja niin ovat epäilemättä ohi tämänkin vuoden ennätyshelteet. Muistiin tuli helteiden aikaan mutta kesämökin järvenrannan vilvoittamana merkittyä ajatuksia kahdesta sinänsä ihan eri asiasta, joita oikeastaan yhdisti vain se, että niiden pontimena oli Ylen radion ykkösaamu. Aikaa on kulunut ehkä liikaakin, vaikka olen yrittänyt noudattaa käytäntöä harkita asioita ennen kuin ryntään kommentteineni julkisuuteen. Poikkeuksiakin olen kyllä tehnyt, ja joskus niitä joutunut katumaankin.

Suomen vasemmisto on kriisissä!

Alla on ensimmäinen puheenvuoroni puoluevaltuuston kokouksessa tänään 21.11.2015 (tämän jälkeiset puheenvuorot olivat improvisoituja).

Oppositio huutaa kurkku suorana

"RKP ja vihreät ovat puoluekokouksissaan arvostelleet – kuinkas muuten - perussuomalaisia. Siihen heillä on oikeus.  Oppositiotuska huutaa taivaaseen asti.

RKP olisi hyväksynyt perussuomalaisten ja keskustan keskenään läpikäymät EU-, maahanmuutto- ja ulko- ja turvallisuuspolitiikka- linjaukset. Samoin oli kielikokeilun laita, Eduskunnan hyväksymän ponnen suhteen. Kun tämäkään ei riittänyt vaan hallitusovi pysyi kiinni, alkoi vaikerrus."

Yön Sudet keskellämme

Julkaistu kolumni myös Turun Sanomis 12.5.2015

 

Olemmeko tottuneet ja turtuneet vuosikymmeniä kestäneeseen yötäkin synkempiin poliittisten rahavirkojen hyväkaveri-nimityksiin?

 

Kansalaiset eivät hirveästi arvosta näitä juuri ennen vaaleja tehtyjä poliittisia virkanimityksiä mitä ihmeellisimpiin virkoihin ja virastoihin. Sullemulle-systeemi luo varsinaisia yön susia tähän maahan. Ihan kuin näitä kaikenlaisia EU-virkoja ja maaherroja ei olisi jo tarpeeksi ollut tähän asti.

 

Kannattaisiko tehdä puoli tuntia pidempää päivää?

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesosen ehdotti taannoin paperitehtaiden työpäivien pidennystä 7,5 tunnista kahdeksaan tuntiin. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kiirehti heti tyrmäämään ajatuksen palkkojen leikkaamisena.

On toki totta, että laskennallinen keskituntipalkka järjestelyllä pienenisi, mutta työntekijän kuukaudessa käteen jäävä osuus pysyisi kuitenkin samana.

Vitsien ymmärtäminen on vallankäyttöä

Paavo Arhinmäki kirjoittaa Facebookissa lyhyesti ja ytimekkäästi (Ruotsin) saamelaisista: "Ruotsi ruotsalaisille! Saamelaiset ja muut maahanmuuttajat takaisin sinne, mistä ovat tulleetkin!"

On periaatteessa mahdollista, että tämä on vitsi. En kuitenkaan ota siihen asiaan lopullisesti kantaa, ennen kuin Arhinmäki itse niin sanoo.

Myyntivoittoja puolueille - Arhinmäen totuus

Tämän päiväisessä eduskunnan Fennovoima-keskustelussa oli jälleen paljon viihteellisiä elementtejä. Eräs "loistavimmista" heitoista tuli Vasemmistoliiton puheenjohtajalta, kansanedustaja Paavo Arhinmäeltä. Hän arvosteli hallitustovereitaan ajalta, jolloin hän oli myös itse ministerinä samassa hallituksessa, jonka aikana ko. toimenpiteet tapahtuivat. Arhinmäellä täytyy toisinsanoen olla ns. sisäpiirin tietoa... Hän totesi jotenkin tähän suuntaan:

Vassarit esittivät poliittista teatteria

Eilisillan poliittinen teatteri oli tragikoomista ainakin vasemmistoliiton osalta.

1. näytös: "Me vasemmistoliitossa vaadimme sitä ja tätä. Muut eivät ymmärrä köyhän asiaa."

2. näytös: "Jos meidän vaatimuksia ei hyväksytä, me lähdemme hallituksesta."

3. näytös: Muut hallituspuolueet sanovat, että alkakaa laputtaa.

4. näytös: Paavo ja Merja ilmoittavat, että lähtevät hallituksesta.

5. näytös: Paavo ja Merja ilmoittavat, että he ovat saaneet hallituksessa kaikkea hyvää aikaiseksi ja kaikki paha on lähtöisin muista hallituspuolueista ja oppositiosta.

Sixpackista sihahti ensimmäinen

 

Viime minuutteina ei kenellekään ole taatusti jäänyt illan politiikan merkkitapaus huomaamatta; Paavo Arhinmäen johtama Vasemmistoliitto jättää hallituksen (jos et arvon lukija ilman lähdettä sivulla usko niin lyödään sixpackista vetoa, minä sanon että asia on niinkuin tuossa kirjoitan).

 

Mikä muuttuu? Siis muu kuin Paavon potkupallopilettien maksaja?

 

Arhinmäen lähtölaskenta alkoi

Arhinmäen asema Vasemmistoliitossa on ollut vankka. Viime kesän puoluekokoukseen ei haastajia ilmaantunut. Hän on onnistunut tähän saakka sovittamaan yhteen nuoret radikaalit puna-vihreät ja ay-taustaiset jäärät. Puoluekokouksissa ja ohjelmatyössä on käyty avointa ja ronskia vuoropuhelua.Toistaiseksi puolueessa on aina onnistuttu löytämään kompromisseja, joiden kanssa eri sortin porukat ovat voineet elää. Tästä tietysti Mustajärven ja Yrttiahon Leftovers on poikkeus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä