LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Avioliitto Spn-laki

Kun kultaisesta säännöstä tulee totta

Tänään 1.3. homoseksuaalit pääsevät naimisiin. Tämä ei ole uutinen kenellekään. Huomenna varmaan keskustellaan jo vähän toisista aiheista.

Avioliittolaki ja kirkon käytänteet ovat vähän eri asia.

Spn-avioliittolain keskeinen peruste olikin vihreä kupla

 

Syrjintääkö ?

Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimessa (ECHR) esitettiin haaste, onko syrjintää pitää avioliitto vain miehen ja naisen liittona.

 

EIT: n ratkaisu

Ei ole syrjintää pitää avioliitto vain miehen ja naisen liittona, kukin jäsenvaltio voi päättää asiasta itse.

Asiasta on maininta myös perustuslakivaliokunnan lausunnossa:

Tiedekeskustelun roskatunkion seulojat

On jännittävää elää aikana jolloin suuri osa arvostaa tiedettä mutta välttelee, kenties tästä arvostuksesta, sitä. (Osa voi kenties oikeasti pelätä että tiede on liian vaikeaa heille, joka on kieltämättä rehellisen nöyrää. Asiat eivät ole niin helppoja kuin kaltaiseni egomaanikot omassa erinomaisuuskuvitelmissaan itselleen valehtelevat.) On kuitenkin asioita joihin voi tässäkin aiheessa tarttua arkijärjellä ilman suuria kaavoja. (En tällä kertaa rankaise ketään matematiikalla.)

Sukupuolineutraali avioliittolaki perustuu vääriin olettamuksiin

 

Nykytilanne
Tällä hetkellä voimassa oleva tilanne lainsäädännössä on, että miehen ja naisen liitto on nimeltään avioliitto ja samaa sukupuolta olevien liitto on rekisteröity parisuhde.
Nimitysten ero on aina perustunut pelkästään näiden kahden erilaisen liittotyypin sisällön erilaisuuteen eikä suinkaan syrjintään.    On loogista ja järkevää, että kahta erilaista liitoa kutsutaan eri nimillä. Liitot ovat erilaisia niin semanttisesti kuin yhteiskunnalliselta merkitykseltään.  

Kansalaisaloite 1175- SRK- liikkeen seurakuntaoppi

Tuhansia ihmisiä on hämmentänyt, kun vanhoillislestadiolaisuus ei ole asettunut tukemaan virallisesti, eikä käytännössäkään kansalaisaloitetta, joka on tulossa syksyllä eduskuntaan. Kansalaisaloitteen tavoitteena on säilyttää avioliitto instituutio miehen ja naisen välisenä. Mahdollistaa jatkossakin että lapsilla voi säilyä oikeus isään ja äitiin. Kumota muutoslaki 156/2015. Avioliittolain uudelleen käsittely on mahdollista vain 1175 kansalaisaloitteesta.

 

"Äiti, mikä on avioliitto?"

https://www.facebook.com/vaufi/photos/a.72718125868.78289.60210670868/10152257171500869/?type=1

 Tytär:"Äiti,mikä on avioliitto?"

"Äiti: Avioliitto tarkoittaa sitä, että nainen adoptoi aikuisen miehen, josta tämän omat vanhemmat eivät enää jaksa pitää huolta."

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä