LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Brasilia

Itä-Helsingissä on hyvä elää ja asua

Helsingin Sanomien pääkirjoitus (HS 6.7.) totesi otsikossaan, että ”Itä-Helsingin slummiutuminen pitää estää”. Olen asunut yli puolet elämästäni Itä-Helsingissä ja viihtynyt hyvin.

Vaikka näen, että Myllypuron keskustan uudistuksen kaltaisia toimia viihtyvyyden lisäämiseen tarvitaan, slummiutumisesta puhumisen ja mielikuvien luomisen kanssa on oltava varovainen, sillä ne eivät vastaa todellisuutta. Niistä voi tulla nopeasti itseään toteuttavia ennustuksia.

Suomalaisia Brasiliassa

Olen lukemassa Betty Ahvenainen-Salinin kirjaa ”Donna Bettynä Brasiliassa” (WSOY 1966), jossa hän kertoo lapsuudestaan Hämeenlinnassa, kouluaijoistaan Mikkelissä, opintomatkastaan Wieniin, jossa sai valmistaa kisällinnäytteenä iltapuvun itselleen Romanian tulevalle kuningattarelle, prinsessa Helenalle, sekä sota-ajan kenttäsairaalakokemuksistaan Petsamossa. Iso muutos oli muutto Brasiliaan siskonsa luokse, jossa aloitti kotiompelijattarena Rio de Janeirossa, myöhemmin hän perusti menestyvän oman ompelimon.

Rajat kiinni -porukka ei tunne armoa

Viime viikonlopuna Latinalaisen Amerikan maissa moni heräsi uuteen tilanteeseen, jonka kuviteltiin olevan mahdollista vain niin sanotuissa kehittyneissä maissa. Se uusi tilanne on ”Rajat kiinni” -liikkeen kaltaisen liikkeen esiille tuleminen Costa Ricassa ja Brasiliassa.

Brassilihaskandaalin tuotteita myynnissä myös Suomessa - vetoomus kuluttajille

Maailmaa viime päivinä kohahduttanut brasilialaislihaskandaali osoittaa, että lihan alkuperällämaalla on väliä. Kahta suurta lihantuottajaa, BRF:ää ja JBS:ää, sekä useita pienempiä tuottajia epäillään lahjonnasta. Nämä yritykset ovat jo useita vuosia lahjoneet viranomaisia, jotta nämä katsoisivat läpi sormien mädäntyneen ja salmonellaa sisältävän lihan vientiä ulkomaiden markkinoille.

Brasilian kriisi jatkuu

Brasilian presidentti Dilma Roussef on erotettu. Senaatti päätti asiasta äänin 61-20. Michel Temer toimii tästä lähtien presidenttinä vuoteen 2018.

Miksi näin on käynyt ja miten Rousseffin erottaminen ratkaisee Brasilian ongelmia?

  • Brasilia on taloudellisessa kriisissä. Viime vuonna maan talous supistui ennätyksellisesti ja työpaikkojen määrä katosi. Vuodesta 2013 kaduilla on osoitettu mieltä Dilma Roussefin hallitusta vastaan.

Miksi Brasilian presidentti Dilma Rousseff on hyllytetty?

En pidä siitä, että demokraattisilla vaaleilla valittu Brasilian presidentti Dilma  Rousseff potkaistaan syrjään, sanon kaverille. ”Mutta Rousseff on itse korruptoitunut”, kaverini väittää ja hän on ehkä siinä väärässä tai oikeassa. Huhutaan, että myös Rousseff olisi syyllistynyt korruptioon, mutta toisin kuin suurin osa Brasilian parlamentin jäsenistä Rousseffia vastaan ei ole korruptiosyytteitä.

Tummia pilviä World Cupin ympärillä

Jalkapallon MM-kisojen aloituspotku olisi tarkoitus piakkoin suorittaa. Mutta kisoja odotellaan ristiriitaisissa tunnelmissa. Viimeisimpänä kisavalmistelujen arvostelijana astui esiin Brasilian futislegenda Ronaldo. Tämänvuotisten kisojen järjestelyorganisaatiossa toimiva Ronaldo antoi haastattelun Folha de S. Paolo-lehdelle:

Politiikkaa ja jalkapalloa

Vajaan kuukauden kuluttua alkavat vuoden tärkeimmät jalkapallokisat Brasiliassa, missä hallituksenvastaiset mielenosoitukset kiihtyvät. Kisat pidetään 12 eri paikassa, joista muun muassa Sao Paolossa ja sen naapurikaupungissa Osacossa oli juuri suuret mielenosoitukset. Niiden takana oli järjestö nimeltään 'Työläiset ilman kattoa pään päällä'.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä