LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Hellekaudet

Globaali lämpötila ei ole noussut

Kun nyt vaaditaan hallitusta toimimaan dekarbonisaation puolesta, jotta näin pitkää hellejaksoa ja kuivaa kesää ei enää tulisi. Olisiko liikaa vaadittu näiltä koulutetuilta ilmatieteenlaitoksemme säätieteilijöiltä, että he selittäisivät nyt Rossbyn aallot ja mitenkä polaaripyörteet mahdollisesti liittyvät tällaiseen koettuun hellekesään. Se dekarbonisaatio voi olla kyllä muuten oikeansuuntainen vaatimus hallitukselle esitettäväksi, liittyykö se polaaripyörteisiin, tuskinpa. Enemmän ehkä auringolla on tämän asian kanssa tekemistä.

Kyllä on ollut aikaisemminkin lämpimiä kesiä

Tuo keskustelu hiilidioksidista ei lopu ennenkuin lämpötilat lähtevät selvästi laskusuuntaan. Ihan heti ei ole laskua lämpötiloihin odotettavissa, on seuraava El Niño lähestymässä. Mutta helteet nyt väistyvät jo muutaman päivän päästä, palataan sinne 15 °C:seen.

Vihreää hapatusta ilmastonmuutoksesta

Vihreät tietävät ennustaa myös tulevien kesien olevan helteisiä hesarissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Hesari propagoi: ilmastonmuutos uhkaa suomalaisten terveyttä

 Jos joku ei ole huomannut, niin suomalaisten Pravda (=Totuus) eli Helsingin Sanomat on puolensa valinnut monessa poliittisessa asiassa. Hesari on EU:n, euron ja ilmastonmuutoksen pää-äänenkannattaja Suomessa. Lauantain Hesarissa oli kaksikin mielipidemuokkausta edustavaa artikkelia. Toinen oli lähes kolmen sivun artikkeli Norjan märästä tulevaisuudesta. Uutisessa kuvattiin hiihtoa vesisateessa. Kuten kaikki tiedämme, niin suursäätila on tänä talvena ollut sellainen, että Skandinaviassa on lauhaa ja muualla Euroopassa tosi kylmää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä