LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Hiilidioksidipitoisuus

Kollektiivinen harha - hiilidioksidi lämmittää

Maapallon historia näyttää selvästi hiilidioksidipitoisuuden lisääntyvän ja maapallon lämpötilan laskevan, joten looginen johtopäätös olisi, että hiilidioksidi jäähdyttää ilmastoa (kuvat).

Esiteollisesta ajasta lähtien ihmiskunta on lisännyt ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta ja samaan aikaan maapallon lämpötila on noussut. Hiilidioksidilla on tietenkin ollut joku vaikutus lämpenemiseen, ei vaan ole mitään todisteita olemassa, kyseessä on vasta hypoteesi ja teoreettiset laskelmat.

USA valitsi luonnollisen keinon Pariisin sopimuksen sijaan

Luonnolliset keinot sitoa hiilidioksidia ilmakehästä ovat enemmän amerikkalaisten mieleen kuin mitkään Pariisissa neuvotellut sopimukset. Tämän kyllä ymmärtää, kun esim. maaperään sidottu hiili on sijoitus ruuantuotantoon. Hiili sitoutuu maaperän humukseen tuhansiksi vuosiksi ja samalla maan kasvukunto ja vedenpidätyskyky kohenevat.

Joulun hiilijalanjälki

Yhdistyneiden Kansakuntien huolenaiheena on ollut väestönkasvu. [United Nations Brundtland Report (Chapter 2: sub-Section 4: “Ensuring a sustainable level of population”).]

Kylmin syyskuu kymmeneen vuoteen

Amerikkalainen professori on nyt perehtynyt hiilidioksidin ja lämpötilan korrelaatioon viimeisen 500 miljoonan vuoden ajalta, eikä ole löytänyt pääosiltaan muuta kuin negatiivista korrelaatiota.

https://www.mdpi.com/2225-1154/5/4/76/htm

"These data collectively support the conclusion that the atmospheric concentration of CO2 was largely decoupled from T over the majority of the Phanerozoic climate."

Metsänpeitto lisääntyy maapallolla - Naturen uusin tutkimus

Maapallo vihertyy satelliittimittausten mukaan. Myös metsänpeitto on kasvanut tutkimusten mukaan. "...tree cover has increased by 2.24 million km2 (+7.1% relative to the 1982 level)."

https://www.nature.com/articles/s41586-018-0411-9

Boreaalisen ja välialueen metsäpinta-alat kasvavat enemmän kuin tropiikin metsäpinta-ala vähenee. Tropiikin metsiä raivataan pelloksi ja laitumeksi edelleen, kun kehitys muualla tropiikin ulkopuolella on kääntynyt päinvastaiseksi.

IPCC:n tulevan syksyn raportin julkistusta pohjustetaan

Kun IPCC julkistaa raporttinsa, sitä edeltää valtava kampanjointi tiedotusvälineissä, niin nytkin. Kyseessä on modernin historian massiivisimmasta propagandasta. Ellemme nyt lopeta hiilipäästöjä, olemme tuomittuja, lentäminenkin tulee lopettaa paikkaansa. WMO:n pääsihteeri oli vielä valmis sallimaan lentoliikenteen ja lomamatkat. Lentoliikenteen päästöt ovat vain 2 % hiilidioksidipäästöistä.

Ilmasto keskimäärin

Kulunut kesä oli lämmin ja kuiva ja edeltäneet kesät kylmiä ja kosteita, keskiarvo olisi hyvä.

Vaan mitään keskiarvoa emme saa, säät vaihtelevat. Hesari selitti kuluneen kesän säät planeetan tuulista johtuviksi, ns. Rossbyn aallot jumittavat korkeapaineita ja matalapaineita pitkäksi aikaa paikoilleen. Tähänkin ihminen olisi syyllinen, kuinkas muuten.

Yksityinen ajattelija

The Washington Post -lehti käsitteli laajassa artikkelissaan hiilensitomista maaperään, jonne se kirjoituksen mukaan kuuluu. Kirjoituksessa myös tuotiin esille, miten muualla maailmassa osataan jo viljelytekniset toimenpiteet hoitaa niin, ettei maaperän hiili pääse ilmakehään, vaan enemmänkin sitoutuu maaperään, jolloin myös ruuantuotanto muuttuu varmemmaksi.

Vastavalkea – Mikä on optimaalinen hiilidioksidipitoisuus?

 Kasvit luokitellaan C3- ja C4-kasveiksi niiden fotosynteesiprosessin mukaan. Yleinen fotosynteesin kokonaisreaktio on:

6H2O + 6CO2 + valon fotonit → C6H12O6 (glukoosi) + 6O2

Ylläolevan kemiallisen reaktiokaavan mukaan kuusi vesimolekyyliä H2O ja kuusi hiilidioksidimolekyyliä CO2 muodostavat yhteyttämistuotteina yhden glukoosimolekyylin C6H12O6 (sokeria) lisäksi kuusi happimolekyyliä O2.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä