LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Homojen kirkkohäät

Mäkinen Trumpin linjoilla

Luin aamun Turun Sanomat.  Arkkipiispa Mäkinen on presidentti Trumpin linjoilla.  Elämän suuria kysymyksiä ei ratkaista äänestämällä.   Homojen kirkkohäistä ei päätä Turun kirkolliskokous eikä ilmastonmuutoksesta päätetä Pariisin seurojentalolla.

Demokratia on monimuotoinen vaikea elämänmuoto.

 

Kenen joukoissa seisot - kansanedustajien avioliittokäsitykset

Aito avioliitto kansalaisaloitteeseen liittyvät kahdesta lausumaehdotuksesta äänestettiin eilen. Lausumaehdotuksien tarkoitus oli tarkistaa lainsäädäntöä, jotta varmistettaisiin:

1. Kirkolle autonomia päättää, millaisia pareja se jatkossakin vihkii ja

2. Vanhemmille vaikutusvalta siihen, millaiseen perhemuotoon lapset adoptoidaan.

Tehtävämme on pitää syrjittyjen puolta

"Jos joku kysyy ja sitä syvästi harkitsen, olen valmis vihkimiseen. Yhteiskunta on ollut avioliittoasiassa kristillisempi kuin kirkko, ja tehtävämme on pitää niiden puolta, jotka ovat tulleet syrjityiksi", Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa  tiistaina 31.1.2017. Kanala ajattelee, että kirkon on syytä siirtyä nykyaikaan. "Siksi näen tarpeellisena, että nyt on ihmisiä, jotka ovat valmiita vihkimään ja siunaamaan samaa sukupuolta olevia pareja."

Kaksoisstandardi kirkkojen välillä

Eilen luin kaksi hyvin ristiriitaista uutista.

1. Toisessa uutisessa Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo tuomitsee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispan, Irja Askolan vierailun Uspenskin katedraalin alttarin sakraalitilassa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä