LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kannabisvero

Onko myös Espanja valmis laillistamaan kannabiksen?

Ainakin siitä yksi puolue haluaa keskustella. Hyvä niin 

"Kaupasta voi ostaa giniä tai tequilaa, mutta marihuana on laitonta, Podemos-liikkeen johtaja Pablo Iglesias on sanonut useissa yhteyksissä El País-lehden mukaan."

Meillä Suomessa poliitikot eivät vieläkään oikeastaan mitään järkevää osaa sanoa kannabiksen asemasta. Äänessä yleensä ovat he jotka edelleen vannovat porttiteorian voimaan ja muihin  keksittyihin haittoihin. 

Colorado ja Kanada näyttävät mallia miten huumesota voitetaan

Colorado on näyttänyt miten parhaiten viedään pohjaa huumeparoneilta ja Kanada seuraa perässä. Siis laillistamalla kannabiksen.

Pelkästään Colorado on vienyt rikollisryhmittymiltä miljardi dollaria yhdessä vuodessa ja ovat sen järkevästi sijoittaneet kouluihin ja ennaltaehkäisyyn ja antamalla uuden laillisen bisneksen, joka luo työtä ja sitä kautta hyvinvointia. Todella mahtavaa ja ennenkaikkea järkevää. 

Kannabisvero mielummin kuin huvivenevero

Perutaan huvivene ja moottoripyörövero, eikä yksityistetä teitä.

Laitetaan kannabis verolle kuten alkoholi. 

Miksi?

Vaikkapa siksi, että sitä käytetään ja siitä ei makseta veroja.

Käyttö on lisääntynyt vuosi vuodelta vaikka se on laitonta.

Miksi siis ei laillistettaisi ja korvattaisiin jotain järjettömiä kelauksia, verotuksen kohdalta mitä hallitus suunnittelee.

Suojellaan niin lapsia ja nuoria paremmin kuin tänä päivänä, nyhän kieltolaki ei suojele ketään muita kuin rikollisten rahavirtaa ja heidän tukijoitaan.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä