Tuntuuko politiikan seuraaminen välillä kummalliselta? Sama täällä, mutta hätä ei ole tämän näköinen. Politiikan kiemuroiden seuraaminen helpottuu huomattavasti, kun oivaltaa että poliitikot toimivat sinällään hyvinkin tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti, mutta he tavoittelevat toisinaan eri aivan asioita kuin kansalaiset olettavat.
"Mihin kokoomusväki pyrkii, paitsi yleiseen miellyttävyyteen ja mukavuuteen?"
Uskon, että kyse ei ole siitä, etteikö puolueella olisi päämäärää, ongelma on siinä, että sitä ei voi sanoa ääneen. Tuomas Enbuske kiteytti tuon päämäärän (15.4.2016):
Vihreät kaverikapitalistit ovat Ranskassa kompromettoineet mm. tervedydensuojelun ja saaneet suuria summia köyhtyvän valtion kassasta viilaamalla syöttötariffia. Tarina piirtää kuvan lohduttomasta vuosia jatkuneesta hallinnollisesta mielivallasta ja loputtomasta ahneudesta.
Lasse Lehtinen kirjoittaa tänään IS:n kolumnissaan sivulla 31:
"Kepun Mauri Pekkarinenkin tuomitsi aikanaan Fortummin optiot. Myöhemmin elinkeinoministerinä hän ajoi reilut syöttötariffit tuulivoimaloille, biokaasulaitoksille ja puupolttoainevoimaloille. Niille maksetaan ns. tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksen mukaista tukea.
Seurasin kesällä tiiviisti vihreiden energiaryhmässä keskustelua vaihtoehtoisista energiamuodoista ja osallistuin myös debattiin ryhmässä. Seurasin myös Tapio Pitkärannan pitkin kesää hyvin tarkkojen ja perusteellisten tuulitukilaskelmien valmistumista. Ne kyseenalaistivat viralliset työ- ja elinkeinoministeriön syöttötariffilaskelmat perusteellisesti. Hän laittoi ne ryhmässä lopulta myös vertaisarvioon ennen kuin hän ne lopulta julkaisi http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho....
HS:n teollisuuden vastaisessa pääkirjoituksessa 23.8. (http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1440212547408?jako=706491e3109f963fb2f...) todetaan mm. "Suomi-firmat eivät löydy nettiajan pohjasakasta sattumalta. Samat johtajat viittasivat vuosikausia kintaalla esimerkiksi digitalisaatiolle ja sen innovaatioille."
Vesa Puttonen kertoo meille viikonloppuna IS:ssa, että nykyinen taloustilanne on jopa 24 vuoden takaista pahempi ja käärii samaan aikaan Taaleritehtaan merkittävänä omistajana ja hallituksen jäsenenä ylisuuria voittoja (http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho...) meidän veronmaksajien kustannuksella tuulivoimabisneksestä, johon Suomen hallitus edelleen työntää rahaa biotalouden lisäksi. Peter Fagernäs on Taaleritehtaan suurin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja.