LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kehittyvät taloudet

Kiinalaiset tutkijat eivät nähneet CO2:ta syyllisenä ilmaston lämpenemiseen

Hiilidioksidia kiinalaiset eivät nähneet syyllisenä ilmastonmuutokseen, heillä on nyt todisteet tästä.

 

Historiallisessa tarkastelussa 1900 -luvun ilmastonmuutos ei näyttäydy myöskään poikkeukselliselta tapahtumalta, nykyinen ilmaston lämpeneminen sopii niihin vaihteluihin, mitä lämpeneminen ja kylmeneminen on osoittautunut olevan aikaisemminkin, ilmasto on muuttunut luonnollisten syklien tahdissa ja tulivuorenpurkaukset ovat säestäneet muutosta.

 

Degrowth keskustelu ja talouskasvu 2.0

Liberan Heikki Pursiainen otti torstaina tikunnokkaan LIberan blogissaan Li Anderssonin lyhyen A-studiossa antaman kommentin, jossa hän sanoi pitävänsä yhtenä ajattelunsa lähteenä degrowth ideologiaa. Pursiaista kiinnosti, onko aiheella laajempaakin kannatusta suomalaisessa yhteiskunnassa. Samalla Pursiainen arvosteli sitä, että luonnonsuojelu ei voi mennä liiaksi kasvun tavoittelun edelle.

Alaskan kokous Obamalle täysi katastrofi - YLE jakoi väärää tietoa - taas

Saimme taas hallintoalamaisina luvan altistua väärälle uutisoinnille, kun valtamediat raportoivat hiljan pidetystä arktisten aluden ministerineuvoston kokouksesta. Tosin YLE:n uutiset ennakkoreportaasissaan haastatteli tavallisia alaskalaisia ihmisiä, jotka viestittivät, että olivat mm. Obaman salliman öljynporauksen kannalla. YLE jopa hieman raotti kriittisyyttä Obamaa kohtaan mainitsemalla, että ympäristöjärjestöissä ei olla tyytyväisiä Obaman päätökseen sallia arktinen öljynporaus, koska se on ristiriidassa hänen ilmastoagendansa kanssa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä