LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielipidetutkimukset

Vihreät gallupkärkeen Saksassa?

Saksassa poliittisen kentän mannerlaatat vapisevat. Ensimmäisen kerran maan historiassa on vihreät nousset maan suurimmaksi puolueeksi kannatusmittauksissa. Vihreät (Bündniss90/Grüne) saivat galluplukeman 27% tutkimuslaitos Forsan tänään julkaistussa gallupissa. Puolueen kannatus on noussut jopa 9 %-yksikköä.

Valittamalla julkisuutta!

MTV-uutiset julkaisi tänään Suomen yrittäjien teettämän mielipidetutkimuksen siitä, kuka politiikko on suosituin Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yrittajien-kysely-vihreiden-pekka-ha...

Yksiselitteiset tulokset. Mutta eihän tulos tietenkään kaikille kelvannut.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269836-harhaanjohtavia-gal...

Kotiyleisön kosiskelua ja nollatutkimuksia

Kuuminkin kesä päättyy joskus ja niin ovat epäilemättä ohi tämänkin vuoden ennätyshelteet. Muistiin tuli helteiden aikaan mutta kesämökin järvenrannan vilvoittamana merkittyä ajatuksia kahdesta sinänsä ihan eri asiasta, joita oikeastaan yhdisti vain se, että niiden pontimena oli Ylen radion ykkösaamu. Aikaa on kulunut ehkä liikaakin, vaikka olen yrittänyt noudattaa käytäntöä harkita asioita ennen kuin ryntään kommentteineni julkisuuteen. Poikkeuksiakin olen kyllä tehnyt, ja joskus niitä joutunut katumaankin.

Vaaleihin mennään tasapäin

Viimeisen viikon aikana on julkaistu useita eri medioitten teettämiä mielipidemittauksia kuntavaalien tuloksesta. Ne kaikki kertovat siitä, että kolme suurinta puoluetta menevät varsinaiseen vaalipäivään tasajalkaa. Näin tasaista kilpailua vaalien suurimman puolueen asemasta ei ole nähty vuosikausiin.

Alla tänään julkaistut milipidetutkimukset.

http://yle.fi/uutiset/3-9548129

http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/201704052200097813_wa.shtml?_ga...

Pakolaiskriisi painaa hallituspuolueiden suosiota Saksassa?

Runsaan kahden vuoden jälkeen edellisistä liittopäivävaaleista Saksan hallituspuolueiden (CDU/CSU ja SPD) kannatus on selkeässä laskussa.

http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Saadun tiedon tulkinta ja siitä viestiminen

Samaa asia voidaan ilmeisesti tulkita ja viestiä monella tavalla aina tarkoituksen mukaan? Talouselämä-lehden viime perjantaina julkaiseman kannatustutkimuksen ja vaalien jälkeisen eduskunnan puolueitten välisen paikkajaon ennusteen jälkeen SDP:n puoluesihteeri totesi Reijo Paananen totesi Iltasanomille , että selvitys on hänen mukaansa suurta viihdettä. "Kaikki paikkajakojen tekemiset tässä vaiheessa ovat suurta viihdettä. Tässä on aidosti liian monta muuttujaa, että tämä kannattaisi ottaa vakavasti".

Ruotsalaisuuden vapaa pudotus Suomessa

RUOTSIN KIELEN ASEMA HEIKENTYY SUOMESSA – Magman tutkimus 2013 ja Åbo Akademin ym 2014

Suomenruotsalaiset ovat teettäneet neljä mielipidetutkimusta suomenmaalaisten suhtautumisesta ruotsin kieleen, suomenruotsalaisuuteen ja pohjoismaisuuteen. Vuonna 1996 tutkimuksen teetti Folktinget, ja vuosien 2008 sekä 2013 teettäjä on suomenruotsalainen ajatuspaja Magma, joka esittää kaikkien em. tutkimusten tulokset. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä