LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Pysäköinti

Toteutuuko yhdenvertaisuus?


Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille henkilöautoille ja täyssähkökäyttöisille L-luokan ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla maksuvyöhykkeillä 1 ja 2.
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/pysakointi/vahapaastoi...

Mitenköhän olisi jos vastaavasti moottoritilavuudeltaan yli 5 litraiset ajoneuvot saisivat ylinopeuksista 50% alennuksen?

Vielä vertailtavaksi tilanne jossa Helsingin kaupunki määräisi sähköpolkupyörille pysäköintimaksun ja ilman sähköä apunakäyttäville polkupyörille ei?

Maksullinen pysäköinti - jäänne ajalta, jota ei enää ole

Yhteisten resurssien oikeudenmukainen jakaminen on aina ollut hankalaa. Garrett Hardin pohti asiaa kuuluisassa esseessään "Tragedy of the Commons." Yhteismaan ongelmana tunnettu pulma seuraa siitä, että ilmaiset resurssit tulevat käytetyksi nopeimmin ne käyttöön ottavan tahon toimesta, mutta kustannukset resurssien ylläpidosta jakautuvatkin sitten kaikille.  Yksittäisen käyttäjän kannattaa siis käyttää ilmaista resurssia niin paljon kuin vain on mahdollista, oli se järkevää tai ei, koska muut joka tapauksessa maksavat viulut.

Parkkiautomaateista saa saman mitä Torinossa jo 15 vuotta sitten...

... paikallisliikenteen lippuja.

Uutinen tarkentaa: kyse on vain täydentävästä myyntikanavasta muiden ohella. Ihan tervetullut kohennus, vaikkakaan ei aivan ruudin keksimistä.

Kuntoilijan kiusa

Kävin Helsingin Urheilutalolla, siis se perinteinen monipuolinen liikuntahalli Kallion kentän vieressä. Sen monipuolisia palveluita käyttävät kaiken ikäiset ja kuntoilijat kuin kilpaurheilijatkin. Sain kuulla siellä, että lähikorttelin uusilla joukkoliikennesuunnitelmilla vaikeutetaan Urheilutalon palveluiden käyttöä. Aloitin sitten pienen selvittelyn mistä on kyse.

Miksi autoilija pysäköi väärin? Siksi, ettei sallittuja paikkoja ole tarjolla

Vihreiden helsinkiläisen kansanedustajan Antero Vartian ehdotus http://anterovartia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232579-vaarallisesta-pysakoinnista-tuntuva-sakko pysäköintivirhemaksun tuplaamisesta on jälleen yksi muistutus siitä, ettei autoilijan pidä erehtyä luulemaan vihreitä puolueekseen.

Vaarallisesta pysäköinnistä tuntuva sakko

Auton voi pysäköidä väärin monella eri tavalla. Auto voi olla oikein pysäköitynä, mutta pysäköintimaksu on jäänyt maksamatta. Vastaavasti autoilijat saattavat jättää kulkupelinsä bussipysäkille, jalkakäytävälle tai liian lähelle ratikkakiskoja. Osa pysäköintivirheistä on kuitenkin vaarallisia.

Ruuhkamaksu ei ole reilu vaihtoehto, eikä järkevä

​Eräät tahot Helsingissä intoilevat jälleen "ruuhkamaksujen" käyttöönotosta kantakaupungissa. Ilmeisesti Bernerin onneton väylähanke on jo unohdettu, eivätkä päälle painavat kuntavaalitkaan virkamiehiä niin haittaa.

Ruuhkamaksut, toteutettuna esimerkiksi Tukholman tai Oslon malliin, edellyttäisivät vähintään rekisterikilpiä kuvaavia kameroita kymmeniin paikkoihin keskustan ympärille, sekä mittavaa tietojärjestelmää laskutuksen järjestämiseksi.

Ruuhkien ratkaisu on parkkipaikoissa

Oletteko koskaan kävelleet aamuruuhkan vieressä miettien, että mihin nämä autot ovat menossa? Jokainen ruuhkassa kaupunkiin aamulla vaeltava auto hakeutuu pysäköintipaikalle, jota tyypillisesti autoilija ei edes itse maksa. Sen autopaikan arvo kasvukeskuksen keskustassa voi olla yli 100e/kk, eli luokkaa 1200e/vuosi, ja sen maksaa... työnantaja. Se on kuin yli tuhannen euron veroton kädenpuristus pysäköintipaikan saaneelle työntekijälle.

5 askelta parempaan pysäköintiin Helsingissä

1) Siirretään asukaspysäköintitunnuksen lunastaminen digiaikaan

On vaikea ymmärtää, miksei asukaspysäköintitunnuksen lunastamista ole vieläkään saatu sähköiseksi. Paperilapun hakeminen virka-aikaan Vallilasta ei ole enää tätä päivää. Luulisi että kyse on yksinkertaiseta menettelystä, jonka digitalisoimisen ei olisi hankalaa. Muutosta on luvattu ja toivotaan, että prosessi olisi pian maalissa.

 

2) Nostetaan asukaspysäköinnin hintaa

Rekisterinumero pysäköintilippuun - turhaa sääntelyä ja rahastuskikka?

Suuressa osassa Helsinkiä pysäköintilippua automaatilta lunastettaessa pyydetään ilmoittamaan ajoneuvon rekisterinumero.  Onko rekisterinumeron pois jättämisestä sanktioita? Jos on, maksaako myös kirjoitusvirhe, esimerkiksi väliviivan pois jättäminen, ylimääräiset välilyönnit tms?

Miksi Helsingin kaupunki lisää autoilijoille typeriä raportointivastuita asioista, jotka eivät kaupungille mtenkään kuulu ja toimii myös maan hallituksen norminpurkutalkoiden ideaa vastaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä