LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolineutraali avioliitto

Kysymyksiä sukupuolineutraalin avioliiton vastustajille

Sinä, joka et hyväksy spn-avioliittoa tai homoparien oikeutta perheen sisäiseen adoptioon:

Oletatko, että sateenkaariperheitä ei tällä hetkellä ole olemassa?
Oletatko, että sateenkaariperheiden vanhemmat muuttavat erilleen, jos heille ei anneta tasavertaisia oikeuksia heteroperheiden kanssa?

Tiesitkö ylipäätään, että sateenkaariperheitä on olemassa jo nyt, eikä mikään laki kiellä kahta saman sukupuolen edustajaa asumasta & kasvattamasta lasta yhdessä?

Kun olet hiljaa mielessäsi vastannut näihin kysymyksiin, voit vastata tähän:

Kenen joukoissa seisot - kansanedustajien avioliittokäsitykset

Aito avioliitto kansalaisaloitteeseen liittyvät kahdesta lausumaehdotuksesta äänestettiin eilen. Lausumaehdotuksien tarkoitus oli tarkistaa lainsäädäntöä, jotta varmistettaisiin:

1. Kirkolle autonomia päättää, millaisia pareja se jatkossakin vihkii ja

2. Vanhemmille vaikutusvalta siihen, millaiseen perhemuotoon lapset adoptoidaan.

Kansalaisaloitteelle aidon avioliiton puolesta yli satatuhatta nimeä!

Kyllä. Se tapahtui sittenkin.

Aito Avioliitto -kampanja keräsi valtakunnallisesta mediahiljaisuudesta huolimatta kuuden kuukauden aikana peräti yli satatuhatta nimeä. Kampanja tähtää avioliittolain palauttamiseen perinteisen ja aidosti tasa-arvoisen käsityksen mukaiseksi.

Mitä Raamattu todella opettaa avioliitosta?

Tänään 5.9 Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa Helsingin hiippakunnan hiippakuntadekaani Reijo Liimatainen kirjoitti, ettei ole juridisia tai teologisia esteitä vihkiä kirkossa nais-ja miespareja. Liimatainen ottaa tekstissään räikeän irtioton kirkon virallisesta avioliittokannasta ja pyrkii oikeuttamaan sen liberaalilla Raamatun tulkinnalla, jossa kielteisestä tulee myönteinen, mustasta valkoinen ja avioliitosta sukupuolineutraali instituutio.

HS: "Taivaantähystäjä pilaa kaikkien ilon"

"Helsingin Sanomien käsityksen mukaan yhteiskunnan tasapainoinen kehitys on mahdollinen vain silloin, kun kaikkia kansalaisia palvelevan, monipuolisen tiedonvälityksen jatkuvuus on taattu."  www.hs.fi/periaatelinja

Näin kauniisti sanotaan Hesarin periaatelinjauksessa, jonka pitäisi olla ohjenuorana lehden päivittäisessä toiminnassa.

Irlannin äänestys sukupuolineutraalista avioliitosta

Saksalaisen Bild Zeitungin tietojen mukaan sukupuolineutraalin avioliiton kannattajat ovat voittamassa selvästi kansanäänestyksen suhteessa 2:1. On toki huomioitava se, että ääntenlaskenta on vielä kesken.

Irlanti on katolinen maa. Siksi kansan päätöstä on pidettävänä merkityksellisenä.

http://www.bild.de/politik/ausland/irland/volksentscheid-ja-zur-homo-ehe...

Jos vaalitulos on tällainen, tulee Irlannista ensimmäinen maa, jossa tasa-arvoinen avioliittolaki on vahvistettu kansanäänestyksellä.

Kansalaisaloitteiden uskottavuus

Kansalaisaloitteiden arvo ja uskottavuus saattavat joutua tulevaisuudessa koville. Vaalikeskustelussa niin Perussuomalaiset kuin Kristillisdemokraatit pitivät mahdollisena nimien keruuta tämän eduskunnan hyväksymän sukupuolineutraalin lain kaatamiseksi. 

Jos käy niin että tarvittava määrä nimiä saadaan ja tuleva eduskunta kumoaisi nyt hyväksytyn lain jouduttaisiin varsin erikoiseen tilanteeseen. Elämänsä järjestäneet ihmiset joutuisivat toteamaan että aprillia, ette te mitään naimisissa ole, olette vain poliittisten pelien jakojäännös.

Tästä syystä avioliittolaki pitää tuoda uudestaan eduskuntaan

Seuraava eduskunta voi halutessaan kumota sukupuolineutraalin avioliittolain. Sillä on siihen täysi valta ja täysi oikeus, jos se näin päättää tehdä. Viime syksynä kansanedustajat eivät minun mielestäni uskaltaneet äänestää omantuntonsa mukaan ja kansan enemmistön tahto jäi toteutumatta. Siksi avioliittolaki on syytä tuoda uudestaan eduskuntaan.

Kysymys avioliitosta on paljon isompi yhteiskunnallinen kuin hokemat ”keneltä se on pois ja kuka saa rakastaa ketä”. Jokainen saa totta kai rakastaa ketä haluaa, mutta tässä on kyse avioliittolaista.

Toiveita ja epätoivoja homokeskustelussa

Koska en päässyt vierailemaan "Aito Avioliitto" -tapahtumassa, en voinut tehdä raporttia itse käytetyistä argumenteista. Kuitenkin olin jossain määrin valmistautunut siihen. En jotta voisin debatoida tilaisuudessa.

Päivä, jolloin avioliitosta tuli lainsuojaton.

Tänään Sauli Niinistö vahvisti avioliittolain muutoksen ja sukupuolineutraali avioliittolaki tulee voimaan maaliskuussa 2017. 

"Tasa-arvo"- propagandan avulla Suomen kansaa hämättiin  tukemaan ja ajamaan avioliittolain muuttamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä