LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuutto

Mitä hallitus tekee sukupuuttoaallon hillitsemiseksi?

Sukupuuttoaalto ilmastomuutoksen lisäksi muodostaa nopeasti vaikuttavan kaksinkertaisen uhan ihmisten olemassaololle. WWF:n uuden raportin mukaan eläinten määrä on vähentynyt 60 prosenttia vuodesta 1970 vuoteen 2014 asti. Tätä kutsutaan ennennäkemättömäksi sukupuuttoaalloksi.

Nopeasti etenevä sukupuuttoaalto edellyttää nopeita toimenpiteitä. Sukupuuttoaalto ilmastomuutoksen  kanssa voi heikentää ihmisten elinmahdollisuuksia dramaattisesti. On täysin riittämätöntä näpertelyä kun hallitus keskittyy tämän mittaluokan asioissa vain Suomen asioihin.

Eläinten sukupuuttoon kuoleminen kiihtyy, varoittaa uusi tutkimus

20 vuodessa Afrikan leijonien määrä on melkein puoliintunut. Nyt niitä on enää 35 000. Samalla hälyttävällä tavalla on pienentynyt moni muu eläinpopulaatio. Toiset enemmän toiset vähemmän. ”Kehitys” on kiihtynyt. Mitään vastaavaa ei ole nähty dinosaurusten sukupuuton 66 miljoonaa vuotta sitten.

Gepardeja maailmassa on enää 7 000.

Kuudes sukupuutto

Tarinani alkaa Adrianmeren pohjoisosasta ensimmäisestä (neljästä) kaukomaille suuntautuneesta lomamatkastani. Matka kohdistui silloisessa Pohjois-Jugoslaviassa sijaitsevalle Istrian niemimaalle. Niemimaa suuntautuu Keski-Euroopasta etelään kolmiomaisena kärkenä. Lomakaupunkini oli niemimaan itäosissa, jossa merenrannasta lähtien rinteet nousivat jyrkkinä yli tuhannen metrin korkeuteen. Parina päivänä patikoin noille korkeuksille ja hämmästelin vankkoja havupuita, joita oli sankkana metsänä jyrkissäkin rinteissä tuonne kilometrin korkeuteen asti.

Rottien planeetta

Olisi mahtavaa jos ihmiset heräisivät ja alkaisivat jo nyt tekemään oikeasti konkreettisia asioita maapallon ja sen eläimistön pelastamiseksi. Näin ei tietystikään tule käymään koska se tiili siirretään siitä tieltä vasta sitten kun varpaan on siihen kerran murtanut. Totuus kuitenkin on se, että me voisimme muuttaa kaiken, me voisimme heittää kaiken ylösalaisin ja scifileffoistakin tutut skenaariot olisivat täysin mahdollisia jos ihmisen luonne yhtäkkiä muuttuisi itsekeskeisestä omaneduntavoittelijasta enemmän yhteistä hyvää tavoittelevaksi.

Ajatuksia kuolevalta planeetalta I

Lueskelin tuossa Hannu Hyvösen erästä haastattelua ja kyllä se hetkellisesti unohtunut kuolemantuska sieltä palasi samoin tein. Kyllä tässäkin tilanteessa hetkittäin onnistuu itseään harhauttamaan keskusteluihin talouspolitiikasta, joka hämärtää suuren kuvan ja antaa henkäyksen raikasta ilmaa todellisuuden tukahduttavaan vankilaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä