LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalitentti

Moderaattorit herätkää! Missä on suomalainen väittelykulttuuri?

Suomalainen väittelykulttuuri tarvitsee herätyksen. Olen kyllästynyt vaalipaneeleihin, joissa ei väitellä, eikä keskustella, vaan ehdokkaat saavat vuorotellen esittää omia mielipiteitään. Uskon, että monet kansalaiset ovat myös.

Matkalla Ison Muutoksen Vaaleihin, hymyä huuleen!

Kohta vaali-aamukahveille paikalliselle Teboilille, päiväksi Keravalle ja sitten lauantai: Järvenpäähän ja Kauniaisiin!

Lauantai-iltana kampanjakärryjen matka hidastuu. Näyttää vahvasti siltä, että PS on kulkemassa vaalivoittoon.

Eilinen vaalikeskustelu vahvisti vaikutelmaa. Jussi Halla-aho näytti ainoalta sopivalta pääministerin rooliin.

**

On aika ihmetellä ja kiitellä kaikkia.  

Vaalitulosta odotellessa on myös hyvä muistella maahanmuuttorumbaa vuodelta 2015 sekä  SOTE:n matkaa.

Virtahepo vaalihuoneessa

Monet arvovaltaiset talousvaikuttajat ovat muutaman viime vuoden aikana varoittaneet uuden finanssikriisin uhkaavan lähivuosina: mm.

Ilmasto hysteria, pienpuolueiden tentti.

Tämä ilmastonmuutos hysteria on aivan järjetöntä. Muistuttaa vanhaa sitä kuuluisaa satua "Keisarin uudet vaatteet". Eilinen pienpuolueiden tentti Ylellä oli hyvä esimerkki asiasta. Lähes kaikkien puolueiden johtajat vouhottivat asiasta virallisena totuutena Ylen toimittajan johtaessa propagandallaan tätä mielettömyyttä. Ainoa asiaa kunnolla kyseenalaistava oli Marco de Wit. Fakta on että ilmasto oli esim.

Tasa-arvo vaatii rupulipuolueet?

Eilen nähtiin sitten rupulipuolueet yhteislähetyksessä, valitettavasti maikkarilta tuli samaan aikaan pääministeritentti. No tasa-arvo toteutuu, kun isot puoluet määräävät tahdin.  Paavo Väyrynen itki, etttä Yle syrjii, mutta sitten kieltäytyi tulemasta ja parempi hänen kannaltaan tietysti olikin. Saa paljon enemmän näkyvyyttä ja sympatiseeraamista tänään alkavassa ennakkoäänestyksessä.

Tasa-arvoita ei tietysti ole sanoa pienpuolueita rupulisakiksi, mutta niin se vain on, että olis siellä niin paljon rupulia, että pilasivat koko joukkueen arvon.

Miksi perussuomalaiset ovat nousussa

Miksi gallupit ovat nyt noususkiidossa perussuomalaisille? No siksi kun muut nukkuvat! Enkä tarkoita nyt Nukkuvienpuolue ry:tä tai aitoja nukkuvia.

Puolueet ovat jo vuosia sitten tuudittuneet vanhoihin hyviksi havaittuihin keinoihin menestyä vaaleissa. Kun perussuomalaiset tyrmättiin sinisten toimesta hallitustyöskentelyn jatkosta, vaikutti se Jussi Halla-ahon strategioihin positiivisesti.

Perussuomalaiset liekeissä populismi palaa

Perussuomalaiset ovat Suomen altruistisin puolue ja hyvin kansalaiskeskeinen. Halla-aho puhuu uhkista, joka tätä lintukotoamme uhkaa. Vanhuksien ongelmat häntä huolettavat, oululaisita koululaisista puhumattakaan.

Äänestämällä perussuomalaisia kaikki uhkat poistuvat ja Halla-ahon miehet tukevat suomalaisia kaikessa.

Jussi pitää huolta palkoista, työpaikoista, sairaista ja tietysti lapsista.

Lin plaa plaa plaa

Vasemmiston vaalitentti oli pelkkää ihmettelyä siitä, miksi puolueen kannatus ei nouse, vaikka Li on niin helvatin hyvä.

Li itsekin on menettänyt jo uskonsa puolueeseen ja on ottanut mallia brexitmaan Labourista. Tämä kaikki siksi, että puolueen kannatus kasvaisi. Onko vasemmistoliiton kasvulla tekemistä sitten hyvinvointimme kanssa, sitä en osaa sanoa. Uskon demokratiaan, jossa vassarien kannatus on alle 10 prosenttia.

Vasemmistoliiton kannattaa paneutua vaikuttamaan sillä 10 % mandaatilla, sillä en jaksa uskoa kannatuksen nousuun edes pidemmällä aikavälillä.

Onttoa ja tyhjää puhetta

Tänään oli sitten Petteri Orpon vuoro selitellä. Tunnen Petterin käteväksi silmänkääntäjäksi ja velikullaksi joka keksii tilannedramatiikkaa, vaikka hömötiaisen katoamisesta.

Petteri Orpo on se saunailtojen hymypoika joka osaa leikkaavan verbaliikan ja on aina pilke silmässä viihdyttämässä. Sellaista miestä on vaikea laittaa polvilleen vaalitentissä, koska hän pystyy kiemurtelemaan kasvojaan vakavoimatta. Mitä toimittajat voivat kun vastapuoli hymyilee ja kääntää omat tekemättä jättämänsä asiat muiden tappioksi.

Ihanaa demarit ihanaa

Tänään oli sitten Antti Rinteen ja demareiden vuoro esittäytyä Ylellä. Onhan se sanottava suoraan, että ihanaa demarit ihanaa.

Antti Rinne osaa loistaa jos haluaa, mutta nyt ei vain halunnut. Yhdessä vaiheessa tuli onkiliero mieleen, niin ansiokkaasti Antti kiemurteli oman ohjelmansa oikein päin selittämisessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä