LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän talouspakotteet

Venäjä kehitti edistyksellistä aseteknologiaa talouspakotteet niskassa

Venäjän uusinta asemateriaalia on tuotu tämän kevään aikana julkisuuteen.

https://youtu.be/CJ4cSzSBVMo

[Venäjän superydinaseet saivat Trumpin nöyräksi: ydinaseyhteistyö Putinin kanssa on ”maailman tärkein asia”]

Uusiutuuko Putinin linja hänen neljännellä presidenttikaudellaan?

Presidentti Putinin uusi hallinto – illuusio vai tosi?

Uusiutuuko Putinin linja neljännellä presidiumillaan?  Vaikka sen on pakko uusiutua se tuskin sitä tekee..

*

Venäjän presidentiksi – jälleen – valittu Vladimir Vladimirovits Putin valmistautuu neljänteen (de facto 5.:een) presidiumiinsa.  Ilmenee tiettyä loiskiehuntaa: mikä muuttuu vai muuttuuko mikään? Keitä presidentti laittaa ulos, keitä nostaa sisään, keitä panee kierrätykseen, keitä imaisee kierrätyksen huipulle?

Uusimmat Venäjän vastaiset talouspakotteet ovat tuottaneet jo hyvää tulosta

Yhdysvaltain pakotteiden kohteeksi joutuneet yritykset vaativat noin 100 miljardia ruplaa maksuvalmiutensa säilyttämiseksi”.

Oheinen oli uutisotsikko Interfax-uutissivustolla 20.4.2018 venäjänkielisenä (Интерфакс 20.4.2018). Yhdysvallat oli asettanut vain pari viikkoa aikaisemmin 6.4.2018 Venäjälle uusia talouspakotteita.

Venäjän reservirahaston pohja näkyy jo – varat loppuvat ilman täydennystä

Olen seurannut Venäjän reservi- ja kansallisen hyvinvoinnin rahastojen varojen kehitystä vuoden 2015 syksystä lähtien.

Mihin joukkoon Suomi haluaa kuulua Euroopan poliittisella kartalla?

Elintasomme on kehittynyt viime vuosina heikommin kuin läntisissä naapurimaissa ja samoin on käynyt työllisyysasteellemme. Poliittisesti ja kulttuurisesti olemme etääntyneet muista Pohjoismaista, vaikka oikeistopopulismi ja maahanmuuttovastaisuus ovat nostaneet päätään kaikkialla. Suhtautuminen Venäjään erottaa Suomea muista Pohjoismaista Ruotsin kanssa kehitellystä puolustusyhteistyöstä huolimatta. Meillä on enemmän tahoja, jotka haluavat ylläpitää suhteita Venäjän nykyiseen valtaeliittiin ja sen ympärillä olevaan väkeen länsimaiden yleisestä pidättyvyyslinjasta huolimatta.

Halpa öljy - onko Venäjälle käymässä kuten Neuvostoliitolle?

Perjantaina 4.12.2015 Wienissä pidetyssä seitsentuntisessa kokouksessa Opec-maiden johtajat hylkäsivät öljymarkkinoiden kontrolloimisen yhteisillä tuotantokiintiöillä eivätkä maat kyenneet asettamaan öljyntuotannolleen mitään kattoa.

Tällä viikolla Pohjanmeren Brent-laatuisen raakaöljyn hinta halpeni alle 40 dollariin barrelilta. Viimeksi yhtä halpaa öljy on ollut vuoden 2008 talouskriisin jälkeen. Viimeinen Nasdaq-noteeraus tätä kirjoitusta kirjoittaessa sunnuntaina 13.12.2015 oli 35,62 USD/barreli (Crude Oil Brent).

Venäjän talous on vakaa

Puheita Venäjän talouden romahtamisesta voidaan pitää höhöpuheina”, näin totesi Suomen idänkaupan ja Venäjän talouden ykkösasiantuntija, professori Pekka Sutela, Kainuun tuoreessa yleisöluennossa (Pekkahan on syntyjään pohjoisen miehiä: Tornio, Oulu, Lumijoki). ”Ei ole syytä uskoa, etteikö se pysyisi vakaana; voidaan jopa todeta, että se kasvaa hieman lähivuosina”, hän lisäsi.

Kiina-ilmiö

Viime keväänä kirjoitin matkakirjassani näin: “Dollarin valta väistyy ennemmin tai myöhemmin, sillä Kiinan talous ajaa aivan kohta Yhdysvaltojen ohi ja menee menojaan. Tuskin Kiina siinä vaiheessa kumartaa dollarin perään, vaan silloin alkaa keskinäinen kamppailu maailman herruudesta Intian kanssa. Se tarkoittaa maailmantalouden ja -politiikan painopisteen paluuta tänne Aasiaan, jossa se olikin vielä 1700-luvun alkaessa.”

 

Miten talouspakotteet vaikuttavat Venäjän talouteen ja finassisektoriin

Venäjän rupla on syöksyssä.  Vielä tammikuussa yhdellä eurolla sai 45 ruplaa. Tänään kurssi on 1€ = 65 ruplaa.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/valuutat/valuutta.jsp?curid=RUB&day...

Venäjän pörssin indeksi laskee samaa tahtia ruplan kanssa, tänäänkin vajaa kolme prosenttia. Tänään indeksiluku oli 946.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/

Saksa ja Venäjän talouspakotteet, Frank-Walter Steinmeier

Süddeusche Zeitung kertoo tänään Saksan varakanslerin ja ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin (SPD) avauspuheesta SZ:n talouskonferenssissa. Steinmeier puolustaa Venäjän pakotteita¨ja pitää niitä välttämättöminä. Hänen mukaansa pitkään kestävä uhka Euroopan järjestykselle tulisi kalliimmaksi kuin talouspakotteet. Se, joka rikkoo sääntöjä eurooppalaisessa yhteiselämässä, vaarantaa turvallisuuden ja hyvinvoinnin, Steinmeier toteaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä