LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Veropopulismi

Pimeän populismin uhka

On olemassa tavallista populismia ja pimeää populismia.  Tavallinen populismi on kiusallista ja epäterveellistä ja se ilmenee monella tavalla, mutta se ei ole pimeää, eikä se ole uhka.


Tavallinen populismi on sitä kun äänestäjille luvataan uusia etuuksia, kuten verojen alentamista, parannusta valtion maksamiin eläkkeisiin, hinnanalennuksia, valtion kustantamia ilmaisia palveluja, kuten terveydenhoitoa tai koulutusta, tai jotain  muuta mukavaa, ilman että siihen olisi oikeasti varaa, vaan hallituksen pitää lunastaa vaalilupauksensa ottamalla lisää velkaa

Veropopulismi on kevään ensi kukka

Politiikkaa tehdään hyvin paljon mielikuvilla ja maalaamalla niiden kautta uhkakuvia. Näiden vaalien yhdeksi suureksi aiheeksi on noussut verotus ja siihen liittyvät mielikuvat. Kysymys on itse asiassa vanhasta kunnon vasemmisto – oikeisto asettelusta. Mitään järkeä tässä keskustelussa ei tässä muodossa ole, mutta silti suuri joukko tekee äänestyspäätöksiä keskustelun ja varsinkin uhkakuvien perusteella. Kun arvuuteltiin tuleeko näistä hoivavaalit, sotevaalit niin ei tullut kumpaakaan. Tuli oikeisto – vasemmisto vaalit ja sitä kautta verovaalit. 

On mahdollista olla antautumatta populismille

Slovakian PS- puolue näyttää Suomen PS- puolueen vastakohdalta.

Vasta valittu puoluetta edustava 45- vuotias naispresidentti kertoo että

– Olen iloinen tuloksesta, mutta enimmäkseen siitä, että on mahdollista olla antautumatta periksi populismille. On mahdollista kertoa totuus ja kasvattaa mielenkiintoa ilman aggressiivista sanastoa, Čaputová sanoi kiitospuheessaan kannattajilleen uutistoimisto Reutersin mukaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10715316

Suomi, keskitason verotuksen tavanomainen teollisuusmaa

Viimeksi muutama tunti sitten muuan blogisti kertoi itsestäänselvyytenä: "Suomella  on jo valmiiksi  ylisuuri julkinen talous  ja verotus on maiden vertailussa kärkitilalla."

Demarien kannatus

Jotta demarit saisivat riittävästi vaikutusvaltaa pääministeripuolueena seuraavien vaalien jälkeen, kannatuksen pitäisi olla nykyistä korkeammalla tasolla. Tämä demareiden alhaalla pysyttelevä kannatus  johtuu siitä että demareiden vaalitaktiikka on onnetonta. Demareiden eläkepopulismi ei pärjää kokoomuksen veropopulismille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä