LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta George Orwell

Merja Kyllönen haluaa poistaa väärinajattelijat eduskunnasta

Taisi olla fasistisinta shaibaa, mitä olen koskaan lukenut.

Muistan kun Perussuomalaiset julkaisi rasisminvastaisen julkilausumansa, jossa seisoo jokseenkin näin: "Ketään ei tule syrjiä sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen tai ihonvärin perusteella, eikä myöskään suosia."

Viimeisestä virkkeen lauseesta alkoi kauhea, "rasismia! Rasismia!" -älämölö. Eli tuostakin olisi Perussuomalaiset saaneen kuukauden jäähyn eduskuntatyöskentelystä.

 

Totalitarismi, ilmiantokulttuuri, journalismi

 

Suomalaisia on noin kahdeksansataa vuotta hallittu vieraalla kielellä, ja kaikille historiallisesti alistetuille kansoille ominaiseen tapaan olemme sisäistäneet kaikkea kahtia jakavat, kahden kerroksen kaksinapaiset ajattelumallit. Kansallisesta historiastamme suoraan seuraa, että yhteiskunnalliset perusvastakohtamme, esimerkiksi kuilu hallitsevan ”eliitin” ja niin sanotun ”tavallisen kansan” välillä on korostunut ja jyrkkä. Sosiologiamme grand old man, Erik Allardt, puhui näistä kansallisista ominaispiirteistämme.

Miksi kannatan Viskipuoluetta

Viskipuolueen rakettimaisen kannatuksen nousun myötä liberalismin kritiikki on jälleen nostanut päätään mediassa ja blogistaniassa. Yleensä kritiikki koskee sitä, että liberalismi jotenkin kannattaa ”kovia arvoja”. Tämä kritiikki tuntuu hyvin vieraalta itselleni, ja siksi kirjoitan nyt pari sanaa siitä miten itse päädyin kannattamaan liberaalia puoluetta. En käsittele tässä talousliberalismia, vaan ainoastaan vastaparia kovat arvot vs. pehmeät arvot. Mielipiteet ovat omiani eivätkä välttämättä edusta viskipuolueen kantaa.

Inhoa ja pelkoa tartunta-alueelta

Onko kukaan laittanut merkille, kuinka paljon pelkoa meidän päivittäisessä elämässämme on?

Me pelkäämme Venäjää ja ISIS-terroristeja, Suomen heikkoa talousnäkymää ja syöpää. Me pelkäämme vieraita uskontoja, nälänhätää, maahanmuuttoa ja rasismia, itsemurhapommittajia, liikalihavuutta, yksinäisyyttä, jenginuoria ja nationalismia, syrjäytymistä, työttömyyttä ja Ebola-virusta?

Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda

Kokoomuksen, Keskustan ja Demarien hallinnoima YLE täräyttää artikkelilla, jossa todetaan Venäjän käyvän hybridisotaa Suomea vastaan. Lyhyesti sanoen tämä tarkoittaa sitä, että käytetään erilaisia varsinaisen sodan kynnyksen alittavia toimia Suomeen vaikuttamiseksi ja eräs niistä on propaganda.

Konfliktiuutisointi meillä ja muualla

Suomalaisessa ja länsimaisessa mediassa on varsinkin Ukraina -uutisointiin liittyen verrattu Venäjää George Orwellin " Vuonna 1984" (1948) -romaanin maailmaan. Sen totalitaarisessa Oseanian valtiossa kansaa valvoo Isoveli ja totuutena sille syötetään "uuskieltä", jonka sisältö päätetään totuusministeriössä.

 

Jossain määrin tämä vertaus Venäjän tiedotusmaastoon pitänee myös paikkansa.

 

EU on hyvä! Persut on paha!

Vaalit ovat taas lähellä. Sen huomaa siitä, että muiden puolueiden jäsenet ryhtyvät haukkumaan perussuomalaisia. Tuonkin energian voisi käyttää omien agendojen ja linjausten esilletuomiseen, mutta kun on totuttu istumaan päättämässä asioista vuosikymmeniä, niin muutosta ei haluta. Perussuomalaiset ovat tuoneet suomalaiseen politiikkaan jotain, mitä siinä ei ole ollut vuosikymmeniin – kunnollisen opposition konsensusmuminan tilalle.

 

Vallankumous on tehty

”Kaikki ovat tasa-arvoisia, toiset vaan tasa-arvoisempia” kynäniekka George Orwell, jokaisen antiautoritäärin ylin ystävä, kirjoittaa tempaisi kirjassaan Eläinten Vallankumous, jota Hectorkin on muistanut biisissään. George oli nähnyt keskusjohtoisen marxilaisen sosialismin pedon kasvot taistel

Vallankumous on tehty

Visan päivä 22.1.2222 

Vallankumous on tehty, maa on meidän! 

Keskellä kaupunkia, korkealla kuin vapaudenpatsas, ilmassa leijui musta lasinen kuutio. 
Kaikkiin ilmansuuntiin ja kuudella eri kielellä se ilmoitti yhden totuuden: Maa on meidän

Kaupunkilegenda kertoi, että aikoinaan oli rikkaita ja köyhiä, etuoikeutettuja ja riistettyjä, 
hyvinvoivia ja pahoinvoivia, mutta nyt on toisin: Kaikki ovat tasa-arvoisia

George Orwell - anarkisti kuolemaansa asti

Nykypäivänä on vaikea välttyä siltä, että vastaan tulee maaginen numero 1984. Sillä viitataan George Orwellin kirjaan Vuonna 1984 (Nineteen Eighty-Four). Jokainen meistä tuntee vähintään pintapuolisesti, mihin tuolla maagisella numerolla viitataan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä