LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisoikeudet

Suomi - Huumesota on huumeiden käyttäjiä vastaan kohdistunut

Kyllä Suomi on osallisena huumeiden vastaisessa sodassa. Oikeasti sota on kääntynyt käyttäjiä kohtaan. Niin kauan kun Suomessa rangaistaan huumeiden käytöstä, niin voi sanoa Suomen käyvän sotaa kansalaisiaan vastaan.

Kun käyttää huumeita ainut uhri on oma keho ja mieli, toki kaikki huumeet eivät todellakaan tuhoa kehoa tai mieltä. Toki tähän liittyy mitä käyttää ja kuinka paljon.

Oikeasti suurin osa huumeista ei ole valtiolle mikään uhka, ei edes kansanterveydelle mikäli niitä saisi laillisia väyliä pitkin.

Esim.

-kannabiskahvilat,klubit

Ihmisoikeudet eivät kulu käytössä

Perusuomalaisten varakansanedustaja Arto Luukkanen kirjoittaa Puheenvuorossa otsikolla ”Antti Rinne koheltaa Holissa!” ja irvailee: ”Maan pääuutinen on se, että Suomen pääministeri Antti Rinne (dem), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (dem.) ovat olleet Al-Holin leirin puitteilta miettimässä miten ISIS-naisia voitaisiin auttaa ja tuoda valtion varoilla Suomeen.” Luukkanen kutsuu tätä &rdqu

Laillisuusperusta ja määräenemmistö - Ehdottomuuksien kehto

Eikö ole vain luontaista myös odottaa, että avuton ihmisenalku vanhempien käsissä, on taipuvainen myös myöhemmin elämässä uskomaan johtajaan, joka tietää paremmin sinun parastasi, ja kuulee jokaisen parkuvan hätähuudon?

Hyvin nopeasti tästä lähtökohdasta tulee yksipuolisen tiedon syöttötuoli, jossa on mahdotonta nähdä maailmaa toisin, kuin syöttäjänsä käsistä. Kuin kissa, joka lamaantuu heti nostettaessa niskasta, niin myös aikuinen mieluummin seuraa johtajaansa, kuin pysähtyisi miettimään laillisuusperustaa hallinnon toimille.

YK:n ihmisoikeuskomisaarin raportti Venezuelan tilanteesta on karua luettavaa

"Venezuelan hallinto on syyllistynyt moniin ihmisoikeusrikoksiin." Näin toteaa YK:n ihmisoikeuskomissaari Michele Bachelet eilen julkaisemassaan raportissa.

Bachelet kävi viime kuussa Venezuelassa tarkkailemassa tilannetta. Raportissaan Bachelet kehottaa Nicolás Maduron hallintoa ryhtymään toimeenpiteisiin venezuelalaisten heikkojen taloudellisten, yhteiskunnallisten ja poliittisten oikeuksien sekä kansalaisoikeuksien parantamiseksi.

ISIS-naisten hakeminen Suomeen voitaisiin tulkita röyhkeäksi ja rasistiseksi

Päätellen somessa ja julkisuudessa näkyvästä viestinnästä joillakin suomalaisilla on jostain kumman syystä sellainen käsitys, että Suomi voi hakea omansa pois al-Holin leiriltä tuosta vaan. Näin ei ole. Millään Suomen viranomaisorganisaatiolla ei ole minkäänlaista toimivaltaa tuossa Syyrian koilliskolkassa, jossa al-Hol sijaitsee. Suomalaisilla viranomaisilla on toimivaltaa vain Suomen lainkäyttövallan alueella, joka loppuu siihen, missä maarajamme ja aluevesirajamme ovat. Poikkeuksena tästä tietysti diplomaattiset edustustomme.

Hallintoa negatiiviselta tunnepohjalta

Viime aikoina on käyty paljon keskustelua siitä, mitä pitäisi tehdä niille naisille ja heidän lapsilleen, jotka lähtivät Isisin julistamaan kalifaattiin ja haluaisivat nyt palata takaisin. Suurimmaksi osaksi keskustelu tuntuu pyörivän sen ympärillä, onko tämä palaaminen kiva tai hyvä asia, eli toisin sanoen kulloinkin kyseessä olevan henkilön mielipiteessä.

Tiedon merkitys hyväksikäyttötapauksissa ja elinehdot...

Tavanomaisesti hyväksikäytön tunnuspiirteeseen kuuluu tietämättömän tai tiedottoman ihmisen hyväksikäyttö, ja siksi laissa on erikseen säädetty rangaistus tietämättömän hyväksikäytöstä tietämättömän suojelemiseksi.Usein keskustelu hyväksikäytöstä liittyy lapsen ja aikuisen väliseen suhteeseen, mutta myös muistisairaiden tai kehityshaasteellisten sekä yleisesti sellaisten henkilöiden suojelemiseen, jotka eivät jostain syystä kykene ilmaisemaan tahtoaan, esimerkiksi huumattuina.

ISIS-naiset koto-Suomeen – entä vaikutukset?

Kun on seurannut viime päivien uutisointia ISIS-naisista, vaikuttaa siltä, että ei ole aivan selvä, tuodaanko heidät lopulta Suomeen vai ei. Hallituksessa asiasta on ilmeisesti ainakin kahdenlaista näkemystä. Toki kysymys on moniulotteinen. Perusteena ISIS-naisten Suomeen tuomiselle ovat monet väläytelleet heidän ihmisoikeuksiensa toteutumista.

Kokoomuksen on kuljettava tasa-arvon kärkijoukossa – änkyröistä huolimatta

Mielensäpahoittajat kerääntyivät viikon alussa haukkumaan kokoomuksen kannanottoa Pride-viikon puolesta. Nämä taantuneet änkyrät julistivat kokoomuksen arvopohjan muuttuneen perinpohjaisesti. Pettymys oli osalle kommentoijista ja jopa puolueen jäsenistä niin suuri, että he vannoivat heittävänsä puolueen ansiomerkin roskiin ja eroavansa puolueesta. Minulla on vain yksi viesti näille henkilöille: tervemenoa.

Kuka yritti lavastaa toimittajan huumekauppiaaksi?

Poliisin otettua Meduza-verkkolehden toimittajan Ivan Golunovin kiinni epäiltynä huumeiden myymisestä 6. kesäkuuta Moskovassa alkoivat tapahtumat edetä nopeasti. Jo seuraavana päivänä sadat ihmiset osoittivat mieltään poliisin päämajalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä