LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kerava

OULUSSA AVATTIIN ORPOKODIN OVI TURVATTOMILLE LAPSILLE

Siitä on tasan sata vuotta Oulun orpokodin ensimmäisestä perustamisesta, Kuvaliitteessä kerrotusta orpo - ja joulumerkkikodista orvoille lapsille. Aikoinaan kuljetettiin taksilla kyseisiä lapsia Ouluun ja takaisin Etelä-Suomeen sotien jälkeisessä Suomessa. Perustamisen aikoihin lapsia kulkuvaikeuksien vuoksi tuli enemmän lähiseudulta. Myöhemmin toiminta laajeni Suomea jälleenrakennettaessa.

Yläasteikäisten uusnatsiryhmä aiheuttaa häiriötä

Mikä on Hyrylässä pielessä kun  jo yläasteikäiset häiriköivät ihmisiä. Poliisi ja sosiaalitoimi voimaton? 

Jokuhan siellä mättää pahasti. Tuollainen kielii pahoinvoinnista. 

Toki aina on ollut nuorisojengejä ja väkivaltaa. Tämä taitaa vaan toistaa itseään.

Tästä vaan jotenkin tulee mieleen Joensuu.

"Nuorisotalolla on jouduttu turvautumaan vartijaan. Myös poliisi on puuttunut ryhmän tekemisiin joitakin kertoja.

Perussuomalaiset vs uusi vaihtoehto

Viime päivinä on ollut jonkin verran puhetta perussuomalaiset -nimisestä puolueesta. Minä liityin puolueeseen vuonna 2008 ja olin mm. kunnallisvaaliehdokkaana Keravalla vuoden 2017 vaaleissa.

Minua äänestäneet henkilöt äänestivät perussuomalaisia ja perussuomalaisten puheenjohtaja on nyt Jussi Halla-aho.

Minun osaltani mikään ei ole muuttunut, vaikka puolueen ympärillä on ollut hieman turbulenssia. Työ perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuna jatkuu normaalisti.
 

Kerava voitaisiin tuntea myös vedestä ja luonnosta

Lauri Rahikainen nosti alkuvuodesta We love Kerava-Facebook-ryhmässä esiin Keravanjokilaakson kehittämisen. Asiasta virisi mittava keskustelu. Hän teki asiasta kuntalaisaloitteen nettipalvelussa. Parissa viikossa aloite keräsi yli 200 allekirjoitusta. Aloite, joka kuulostaa tältä, on nyt toimitettu kaupungille valmisteltavaksi eteenpäin.

Kerava on hyvin varustautunut tuleviin haasteisiin

Maan talouden ennakoidaan olevan lievässä nosteessa 2017-2018. Jo on aikakin. Erityisesti viennin ja investointien ennakoidaan tänä ja seuraavana vuonna yltävän suhteellisen hyvään kasvuun. Rakenteellisia uudistuksia tullaan silti vielä tarvitsemaan. Näin se vaan menee. Julkisen talouden velkaantuminen jatkuu edelleen. Kasvun vakaasta pohjasta ei ole edelleenkään varmuutta. Elinkeinoelämän Keskusliittokin heiluttelee puheenjohtajansa varomattomilla lausunnoilla maltillisen palkkasovun edellytyksiä. Johtajuus on todellakin näemmä kriisissä.

Keravan lainatakauspolitiikkaa tulee arvioida uudelleen

Kuntavaalien lähestyessä nyt alkuvuodesta on käyty hyvää keskustelua lasten ja nuorten (vanhempienkin) harrastamisesta, Keravalla erityisesti harrastamisen vähäisyydestä. Keravalla on enemmän vapaa-ajan liikuntaa harrastamattomia kuin verrokkikunnissa. Liikuntasuositus jää toteutumatta jopa 48 prosentilla 20-54-vuotiaista keravalaisista (Keskiuusimaa 4.1.2017). Syitä tähän on monia. Nostan esiin vähän uudemman näkökulman, olosuhteet ja kaupungin harjoittaman politiikan.

Keravan terveyskeskuksen palvelut turvattava

Keravan terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppupäivystys siirtyi kaupunginhallituksen 17.11. tekemällä päätöksellä Vantaan Peijakseen ja siellä Attendon hoidettavaksi. Päätös ei ollut yksimielinen. Jätin asiasta eriävän mielipiteen.

Mielestäni olisi pitänyt tehdä päätös, jolla olisi turvattu Keravan terveyskeskuksessa vähintään akuuttipotilaiden iltavastaanotto. Esimerkiksi päivähoitopäivän lopussa akuutisti sairastuneen lapsen kanssa on aivan toista käydä illalla Keravan terveyskeskuksessa, kuin lähteä Peijakseen jonottamaan yhdessä koko Vantaan kanssa.

HSL on Keravan ja Kirkkonummen etu

Ymmärrän keravalaisten ja kirkkonummelaisten junamatkustajien tuohtumuksen siitä, että junassa myydyistä seutu 3 -lipuista ei anneta opiskelija-, tai eläkeläisalennusta.

Valtuustotunnelmia vuoden vaihteessa

Tunnelmia vuoden vaihteessa

 

Valtuustokauden ensimmäinen vuosi on nyt takana. Varsinkin syksy on ollut yt-neuvottelujen ja kiinteistöverokysymysten ympärillä vauhdikas. Uuteen luottamustehtävään konsernijaoston varapuheenjohtajana olen pikkuhiljaa pääsemässä sisään.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä