*

LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Lahjonta

Lähteekö Israelin pääministeri suosiolla?

Tekisipä mieli aloittaa tämä kirjoitus ruikutuksella siitä, miksei "Suomen valtamedia" ole vieläkään maininnut tätä uutista. Mutta totta puhuen uusin käänne on melko tuore.

Israelin poliisi on nimittäin päätynyt suosittelemaan lahjonta- ja petossyytteiden nostamista pääministeri Benjamin Netanyahua vastaan.

https://www.nytimes.com/2018/02/13/world/middleeast/netanyahu-israel-cor...

2007: "Otsikot eivät huuda länsimetron skandaaleista"

 

Olen parhaillaan kirjoittamassa loppuun rakenteelliseen korruptioon liityvää tekstiä ja satuin päättymään tähän hauskaan artikkeliin vuodelta 2007 koskien Länsimetroa.

Siellä tuore Länsimetro Oy:n toimitusjohtajaa myhäilee kuinka 80-luvun metrosotkut "taisivat tehdä nuoreen opiskelijaan vaikutuksen, koska nyt Kokkinen painottaa, että noin viiden vuoden kuluttua uutisten otsikot eivät huuda länsimetron skandaaleista. "

Tunnistatko Sinä tästä lahjonnan ja korruption?

Oikeusministeriö alkaa selvittää lahjusrikosten rikosprosessin toimivuutta OECD:n moitteiden vuoksi. OECD moitti Suomea viime kuussa siitä, että näyttökynnys on ollut kansainvälisissä lahjusjutuissa liian korkea. HS 6.4.2017

Nyt lukija pääsee itse arvioimaan, että tunnistaako lahjonnan ja korrpution?

Yrityksellämme oli perustamisesta lähtien suuren tilintarkastustoimiston KHT-tilintarkastaja. Joka toimi riippumattomasti ja puolueettomasti, lain mukaan.

Valtion omaisuuden myynneistä järjestettävä julkinen tarjouskilpailu

Me kansalaiset emme voi antaa valtionjohdon myydä enää valtion omaisuutta ja luonnonvaroja huomattavaan alihintaan, vaan meidän on huolehdittava että tulevista valtion omaisuuden myynneistä järjestetään julkinen tarjouskilpailu, jonka voittaa eniten tarjoava. Tai jos kansalaiset eivät hyväksy tarjottua hintaa, pitää kansalaisilla olla oikeus hylätä korkeinkin tarjous.

Maastamme on muutamien vuosikymmenten aikana myyty huomattavaan alihintaan useiden satojen, jopa tuhansien miljardin omaisuus ja otanpa esimerkkinä yhden tällaisen kaupan.

SOTE-tuo korruption hallintoon !

Suomessa on ollut selvät rajat sosiaali-ja terveydenhuollon järjestämisessä. Demokraattinen itsehallinto vastaa verovaroin kansalaisten palveluista ja yksityinen sektori täydentää niitä, mutta toimii markkinaehtoisesti ja itsenäisesti julkisen ulkopuolella.

SOTE-uudistuksessa kysymys on näiden kahden järjestelmän sekoittamisesta keskenään. Ongelmaksi muodostuu se voidaanko "saman katon" alla harjoitaa saman aikaisesti markkinaehtoista ja itsehallintoon perustuvaa palvelua ja kuka lopulta vastaa sen toteuttamisesta ja potilasturvallisuudesta.

Kirottu tuulentuki, järjetön poliittinen töppäys

Suomessa 2011 alkanut syöttötariffin maksaminen tuulisähkölle on aikaansaanut jatkuvasti pahenevan vahingon terveys- ja ympäristöhaittojen kanssa länsirannikolla Porista Tornioon ulottuvalla alueella.  https://sairastuulivoima.com/

Tuulivoimarakentamista jatketaan lakien ja asetusten määräyksistä välittämättä, nämä raukkamaiset kansaa köyhdyttävät loiset eivät ympäristöä eivätkä ihmisiä kunnioita, vain luvattu suuri valtion tukiraha kiinnostaa.

Tutkittua tietoa tuulivoimamelusta

Suomessa on käynnistetty tutkimus tuulivoimameluun liittyvistä haitoista. 

[Valtioneuvosto antoi elokuussa asetuksen tuulivoimaloiden melurajoista. Ohjearvona on, että voimalamelu ei saa ylittää yöaikaan 40:tä desibeliä.

"40 desibelin raja-arvo näyttäisi olevan tämän tutkimuksen valossa järkevä", Hongisto puntaroi.]

Lokkipoliitikot

Lahtelaiset vasemmistotaiteilijavaltuutetut vetivät näköjään herneet nenään, kun kehtasin julkisesti kummastella Salpausselän kisojen vapaalippu-sumutusta. Etelä-Suomen Sanomissa kerrotiin tylysti, kuinka vapaalippuja ei anneta Lahden kaupungille ja kuitenkin kotiini tulleessa kirjeessä Lahden kaupunki niitä tarjoaa minulle, koska olen kaupunginvaltuutettu. Monella päättäjällä tuntuu olevan nyt tarve puolustella vapaalippujaan - edellämainitun kaltainen "läpinäkyvyys" ei heitä huolestuta. 

Sotkeeko media case Aarnio poliisitutkimuksia?

Toimiiko media nyt huumepoliisi Aarnio-tapauksen haitakkeena, kun julkaisee väliaikatietoina tekijöitä, joilla on mahdollisesti merkittävä osuus kokonaisuudessa, joka on vielä pimennossa. Näinkö media harhauttaa kiire-kiire-kiihkossaan, lukevia kansalaisia, vai peräti tietoisesti ohjailee tällä lööppihötkyilyllä lukijoitaan. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä