LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotshi

Niinistö & Putin Sotshissa: kahdenkeskinen pääaihe lykättiin tulevaisuuteen...

KYSYMYS: Keskustelivatko Niinistö ja Putin ensinkään maidemme välisten kahdenkeskisten suhteiden pääaiheesta eli 23.8.1939 solmittuun Molotov-Ribbentrop-sopimukseen perustuneitten Suomea 1940-47 koskeneiden alueryöstöjen ja laittomien miehitysten purkamiskysymyksestä tapaamisessaan mustan vuosipäivän aattona 22.8.2018

Kenen asialla presidentti Niinistö Venäjällä?

Suomen tasavallan presidentti on suuren mediahumun saattelemana lähtenyt virallisen tiedon mukaan Sotshiin tapamaan Putinia. Epäviralliset tiedot kertovat, että matka olisi suuntaunut sittekin Krimille.

Niinistön kännykkä kertoisi olinpaikan!

Suomesta kun aikanaan lähti presidentti Venäjälle tapaaminen valmisteltiin hyvin ja tuliaisena oli suomalaisille uusia työpaikkoja teollisuuden, rakentamisen, uusien tehtaiden yms. muodossa.

Nykyiset EU-fanatikot sanovat tätä politiikkaa; nöyristelyksi, vanhaksi ajaksi.....

Tim Tscharnke toipuu Sotshin shokista

Sotsissa miesten parisprintin finaalissa 300 m ennen maalia kaatunut saksalainen Tim Tscharnke purkaa sydäntään omalla kotisivustollaan.  Hänen tekstinsä on päivätty eiliselle 25.2.

Venäjän ”homolaki” ei ole kovin arveluttava

Suomalaiset ja kansainväliset tiedotusvälineet ovat kertoneet laajalti Venäjällä hyväksytystä homolaista, joka ilmeisesti loukkaa vakavasti homojen oikeuksia. Monet suomalaiset poliitikot sekä Sotshin talviolympialaisten urheilijat ovat pitäneet tätä asiaa jatkuvasti yllä.

 

Euraasian Unioni (Евразийский Сою́з) ja Ay-liike (Профсою́з)

Katseltuani sähkömies Mardiros Demirtjan:in ja useiden tadžikkimiesten kovaa kohtaloa sekä sen perusteella mitä olen nähnyt ollessani aiemmin Venäjällä työssä, en voi muuta kuin toivoa, että tulevan Euraasian Liiton maissa (Venäjä, Kazakstan, Kirgistan, Tadžikistan, Valko-Venäjä ja mahdollisesti Armenia, Moldova sekä Ukraina) nousisi vihdoin vahva ammattiyhdistysliike. Nyt siellä vallitsevat edelleen Rahan lait (Законы денег).

Urheilu, mikä ihana tekosyy

Sotshin olympialaiset politisoituivat jo aikoja sitten. On toivottu, että kisojen ollessa jo käynnissä voitaisiin keskittyä olennaiseen, eli urheilun uutisointiin.

Tämän voisin helposti allekirjoittaa, mutta Venäjä (Putin) ei tee asiasta helppoa.

Olympiatunnelmaan virittävä hyvin vaikea kysymys?

Sotshissa pidettävät olympialaiset talvikisat avataan ylihuomenna. Tosin kisatapahtumat käynnistyvät jo huomenna. On aika virittäytyä kaikesta huolimatta oikeaan kisatunnelmaan. Pieni visailu on aina paikallaan. Olenkin nyt laatinut äärimmäisen pirullisen kysymyksen. Parhaimman tason urheilutietäjä pystyy päättelemään oikean vastauksen varsin helposti, siis urheilijan nimen. Muutama urheilutiedon spesialisti voi jopa tietää kyseisen urheilijan nimen lisäksi kisat ja kyseiset matkatkin. Kysmykseen ei löydä suoraa vastausta mistään kirjasta tai edes netistä millään kielellä.

Arhinmäen homovouhotus surkuhupaista

Ministeri Paavo Arhinmäki (Vas) on tullut siihen tulokseen, että hän ei osallistu Sotshin Olympialaisten avajaisiin.

Katsoo ne kotisohvalta.

Paavo panttaa vielä tietoa siitä, osallistuuko kenties joskus myöhemmin. Ilmeisesti kysymys on ajankohdasta, jolloin jollekkin suomalaiselle pistetään mitalli kaulaan.

Ministeri Arhinmäki on todella lapsellinen mies, kun boikotoi kisoja homojen yms. vähemmistöryhmien vuoksi. 

Historia todistaa, että olympialaisten boikotoinnilla ei ole koskaa saatu mitään hyvää aikaan.

Venäjä ja länsimaiset arvot

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Vladimir Putinin ensimmäisen presidenttikauden alussa Venäjä omaksui länsimaisia arvoja, mutta nyt näyttää alkaneen toinen aika.

Presidentti Niinistö HBL:n haastatellussa kysyy  , mitä seurauksia asennemuutoksesta saattaa koitua Venäjän suhteille esimerkiksi Suomeen ja EU:hun.  Mielenkiintoinen ajankohta Niinistön julkituomille näkemyksille.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä